Italia. Bătrân de 84 de ani înjunghiat la Corchiano: un român de 31 de ani a fost arestat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

După ce a încercat să fure niște unelte de pe un câmp, bărbatul a încercat să își piardă urmele fugind cu mașina victimei. Ieri seară, 28 noiembrie, un bărbat în vârstă de 84 de ani a fost înjunghiat în locuința sa din Corchiano, în provincia Viterbo, Italia. 

Potrivit unei prime reconstituiri, bătrânul a fost înjunghiat de un cetățean român. Înainte de episodul înjunghierii, atacatorul ar fi încercat să dea o spargere într-o casă din cartierul Fallarese din comuna Corchiano, dar faptul a fost raportat la timp la centrul operativ din Civita Castellana.

Proprietarul casei a surprins patru bărbați în casa sa de la țară, în interiorul căreia ținea diverse unelte agricole. În timp ce trei dintre hoți au fugit prin câmp, unul dintre ei, un bărbat de 31 de ani din Corchiano, a decis să-l înfrunte, smulgând cheile mașinii și apoi fugind. 

După câteva sute de metri, din cauza vitezei mari, a ieșit de pe șosea și a fost nevoit să își continue fuga pe jos până în orașul Corchiano. Aici a decis să intre prin efracție în locuința bărbatului de 84 de ani. Descoperit și cuprins de panică, tâlharul l-a atacat pe bătrânul înarmat cu un cuțit, provocându-i răni grave la cap. Apoi s-a aruncat asupra fiului victimei, care tocmai sosise în casă. În cele din urmă, a furat cheile de la mașină pentru a scăpa.

 

Românul a fost arestat

 

Carabinierii de la Compania Civita Castellana l-au reperat pe individ în momentul în care acesta se pregătea să fugă cu mașina proaspăt furată. Fugarul a încercat să-i forțeze pe soldați să se oprească, a intrat într-o mașină parcată și a încercat să calce un carabinier. Poliția a reușit să-l oprească și să-l ducă la cazarmă, punând capăt evadării sale. 

O patrulă de la postul din Corchiano i-a interceptat pe complicii săi, doi cetățeni români de 50 și 37 de ani și un moldovean de 37 de ani, în zona rurală din Fallarese, și i-a dus la cazarmă pentru investigații.

 

Victima a fost salvată

 

Bărbatul în vârstă de 84 de ani a fost salvat și internat de urgență, în cod roșu, la camera de urgență a Spitalului Andosilla din Civita Castellana. Viața lui nu este în pericol, dar a fost ținut peste noapte sub observație, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel