Italia. Bande DESTRUCTURATE de poliție. Le fracturau INTENȚIONAT membrele presupuselor victime

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Poliţia italiană a anunţat luni că a destructurat în Sicilia două grupuri infracţionale specializate în fraude în asigurări, care acţionau prin simularea unor accidente rutiere, mergând până la a le fractura în mod intenţionat membrele pretinselor victime, relatează AFP. 

Mai mult de 400 de persoane au fost arestate la Palermo după ce anchetatorii au descoperit această uriaşă fraudă, scoasă la lumină pentru prima dată în 2017.

Din reţea făceau parte martori falşi, medici complezenţi care semnau certificate medicale false, sau avocaţi veroşi care depuneau plângerile.

'Victimele' falselor accidente erau recrutate în general dintre toxicomani, alcoolici sau chiar bolnavi mintali, pentru a înscena pretinse accidente rutiere şi a încasa bani de la asigurări. Ele erau 'recompensate' cu 300 de euro pentru a le fi fracturat un braţ sau un picior, cu ajutorul unor discuri folosite drept contragreutăţi la aparatele de fitness sau al unor bare de fier.

Fraudă începută de doi ani



Poliţia a descoperit această fraudă în 2017, după moartea unui tunisian, pretins a fi decedat într-un accident rutier, însă în realitate victima unui stop cardiac după ce fusese bătut. 

Unsprezece persoane au fost arestate în prima operaţiune a poliţiei, în august trecut. Trei dintre ele au acceptat să coopereze cu poliţia, ceea ce a dus la reţinerea a încă aproximativ 250 de persoane.

Pretinsele victime, odată alese, erau de cele mai multe ori ţinute izolate în apartamente sau antrepozite, unde le era administrat un analgezic uşor. După ce braţul sau piciorul le era prins între blocuri de beton, asupra membrului erau aruncaţi saci cu contragreutăţi sau pietre mari, a explicat poliţia.

Fracturile multiple erau preferate pentru că aduceau despăgubiri mai mari.

Falsele accidente rutiere erau înscenate în locuri izolate, lipsite de camere de supraveghere, iar, la spital, complici care pretindeau a fi părinţii victimelor se asigurau că acestea nu se abat de la versiunea accidentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel