Italia. Badantă româncă și bătrâna asistată, la un pas de moarte după ce frigiderul a luat foc în timp ce dormeau

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Momente de cumpănă ieri după-amiază la Fano, într-o casă din Via Bellandra, în cartierul Sant'Orso. O femeie în vârstă de 89 de ani și badanta româncă ce o îngrijea au ajuns la camera de urgență după ce frigiderul din locuință a luat foc în timp ce ele dormeau.

La începutul după-amiezii, în jurul orei 15.15,  bătrâna de 89 de ani și pentru îngrijitoarea ei, o româncă de 59 de ani se aflau la etaj, făcându-și siesta. Femeile s-au trezit sub un nor negru de fum, care umpluse deja bucătăria și sufrageria de la parter. După cum au descoperit puțin mai târziu pompierii din Fano, totul a pornit de la frigider.

Aparatul a fost cuprins de flăcări care s-au extins rapid. Norul negru și dens de fum s-a ridicat până la etajul superior, le învăluie pe cele două femei adormite, dar din fericire fumul le trezește.

Când pompierii au ajuns la fața locului, bătrâna și îngrijitoarea se chinuiau să iasă din casă. Este chemată și o ambulanță. Femeia în vârstă de 89 de ani și românca sunt puse imediat sub îngrijirea personalului medical și duse spital  pentru monitorizare. 

Între timp, pompierii au stins ultimele limbi de foc și au securizat casa. Bucătăria și sufrageria sunt devastate de urmele lăsate de flăcări și fum. Modul în care frigiderul ar fi putut lua foc este încă investigat. Se presupune că incendiul a izbucnit din cauza supraîncălzirii motorului aparatului, potrivit Il Resto del Carlino.

Fiicele bătrânei au relatat că frigiderul a fost cumpărat în urmă cu aproximativ 7 ani. Nu este atât de vechi încât să justifice o astfel de uzură încât să provoace un scurtcircuit. Totuși, nu este exclus ca, având în vedere căldura din aceste zile, aparatul să se fi supraîncălzit până la punctul în care a produs scânteia care a declanșat flăcările. Din fericire, incendiul a fost întotdeauna izolat. Nu s-a răspândit în restul casei, evitându-se astfel ce era mai rău.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel