Italia. Badantă româncă, condamnată la ÎNCHISOARE, după ce a înșelat bătrânul cu 11.000 de euro. "L-a lăsat la tribunal și a plecat"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O badantă româncă a fost condamnată la 2 ani închisoare, după ce a fost găsită vinovată că a înșelat bătrânul pe care-l asista. 

O româncă din Italia a fost condamnată la 2 ani de închisoare, plus o sumă uriașă de achitat drept despăgubire. Femeia l-a înșelat făcându-l să creadă că fiica lui a vândut mai multe apartamente pe care le deținea.

Cazul datează din ianuarie 2019, atunci când Venera Iorghin, în vârstă de 47 de ani, a abandonat bătrânul asistat în incinta tribunalului din Ravenna.

Îngrijitoarea îl dusese acolo pe pensionarul în vârstă de 85 de ani, după ce l-a convins să o dea în judecată pe fiica lui despre care i-a spus că a vândut, fără acordul lui, patru apartamente pe care bătrânul le deținea. Venera i-a spus astfel bătrânului că are nevoie de 11.000 de euro pentru a-i plăti unui avocat care să facă demersurile pentru a da-o în judecată pe fiica pensionarului și să recupereze apartamentele.

Femeia a luat banii de la bătrân și a plecat

 

Odată ajunși în tribunal, femeia a luat banii de la bătrân și i-a spus să aștepte acolo fiindcă se va întoarce imediat, dar au trecut ore în șir și ea nu s-a mai întors.

Cel care l-a văzut pe pensionarul rătăcit pe holurile tribunalului a fost un judecător. Acesta a solicitat intervenția polițiștilor care, după ce au constatat cele întâmplate, au chemat-o chiar pe fiica bătrânului să-l ia acasă. Ulterior, cu ajutorul camerelor de filmat instalate în tribunal, polițiștii au reușit să o identifice pe Venera Iorghin ca fiind cea care l-a adus acolo pe asistatul său și i-a luat banii, abandonându-l pur și simplu și fugind cu suma luată de la el.

Anchetatorii au descoperit că pensionarul italian o cunoscuse pe Iorghin prin intermediul menajerei sale, care era chiar mama acesteia și care a recomandat-o pentru postul de badantă.

Bătrânul era speriat de "Marea organizație"

 

Avocații care au apărat-o pe româncă la proces au scos la iveală detalii uluitoare despre bătrân, evidențiind astfel că acesta suferea de probleme psihice grave și credea că este persecutat de cei din jur.

Mai mult, bărbatul italian era convins, de mulți ani deja, că o organizație pe care o numea "Organizația care nu există” sau „Marea organizație”, a cărei membră ar fi fost și fosta soție, încerca să-i facă rău, deși totul se petrecea doar în imaginația sa.

În plus, avocații au evidențiat că în imaginile video se vede doar că bătrânul i-a dat badantei române un plic alb și niște obiecte negre, nu un plic și două portofele pline cu bani, așa cum susținea el și procurorul care s-a ocupat de caz.

După ce a analizat dovezile, judecătorul a condamnat-o pe româncă la 2 ani și o lună de închisoare, precum și la achitarea sumei de 10.000 de euro drept despăgubire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel