Italia. Badantă româncă, acuzată că, după o beție, a bătut-o pe bătrâna de care avea grijă „încât aceasta și-a pierdut un dinte“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul împotriva unei îngrijitoare de 60 de ani de origine română, acuzată de vătămare corporală gravă și rele tratamente în familie pentru că a bătut o bătrână de care trebuia să aibă grijă, a ajuns la jumătatea procesului. Sentința este așteptată în septembrie, în Viterbo, Italia.

În septembrie 2021, procurorul general, la finalul rechizitoriului său, a cerut o pedeapsă de 4,5 ani de închisoare împotriva femeii, care în ultimii ani a fost apărată de mai mulți avocați din oficiu care nu au participat aproape niciodată la audieri.

„Victima a fost supusă unor acte de o brutalitate fără precedent, care nu pot avea niciun fel de justificare", a declarat avocatul Fausto Barili, în timpul pledoariei sale de acum șase luni, apărând membrii familiei femeii de 80 de ani, care s-au constituit parte civilă în proces. Victima a fost hărțuită în mod repetat și abuzată verbal cu epitete irepetabile împotriva unei persoane lipsite de apărare.

Copiii femeii, care între timp a decedat, nu meritau să trăiască această tragedie. Cerem să se facă dreptate. Evenimentele, care au avut loc între Monterosi și Civita Castellana, datează din iulie 2015. În noaptea de 1 spre 2 iulie, în urmă cu șase ani, îngrijitoarea, aflată sub influența alcoolului, s-ar fi năpustit violent asupra femeii de 88 de ani, care era pensionară, atât de mult încât aceasta și-a pierdut un dinte. 

Badantă româncă, acuzată că, după o beție, a bătut-o pe bătrâna de care avea grijă „încât aceasta și-a pierdut un dinte“

 

În urma unei plângeri depuse de familia victimei, inculpatul a fost arestat pentru tentativă de omor, infracțiune care a fost ulterior redefinită. Inițial, leziunile victimei au fost considerate ca având o durată de 20 de zile. Cu toate acestea, în timpul unei alte spitalizări, s-a constatat ulterior că urmele bătăii încă se vindecau, potrivit Corriere de Viterbo.

Prin urmare, pe baza acestor constatări suplimentare, susținute în special de partea civilă și de parchet, s-a formulat circumstanța agravantă și s-a dispus reconvertirea infracțiunii. Cu excepția unor evenimente neprevăzute, procesul, care a suferit recent unele piedici din cauza neinformării inculpatului cu privire la circumstanța agravantă, va continua pe 15 septembrie cu ședința rezervată dezbaterii, la finalul căreia se așteaptă sentința.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel