Italia. Anchetă în cazul adolescentului român cu dizabilități, care a murit în timp ce mama sa era în vacanță

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Badantă româncă, acuzată de dispariția și moartea subită a unei bătrâne din Italia, de fiica ei: „Nu închideți cazul”
Badantă româncă, acuzată de dispariția și moartea subită a unei bătrâne din Italia, de fiica ei: „Nu închideți cazul”

Trupul neînsuflețit al băiatului de 16 ani a fost găsit pe 15 noiembrie în casa în care locuia cu mama sa din viale Brianza din Carnate. Cazul băiatului cu dizabilități care a murit în timp ce se afla în grija bonei încă stârnește multe discuții și controverse.

Ancheta continuă în cazul băiatului tetraplegic de 16 ani găsit mort pe 15 noiembrie în locuința sa din Viale Brianza din Carnate. Un deces care ar fi fost provocat de cauze naturale, dar care ar fi putut fi evitat. Părinții tânărului de 16 ani sunt de origine română și sunt despărțiți: tatăl lucrează în Torino, iar mama locuia în Carnate, Italia, împreună cu fiul său.

 

Decesul copilului a fost unul subit și ar fi putut fi evitat

 

În acele zile, mama sa era plecată într-o călătorie cu noul ei partener. Pentru a nu lipsi de la îngrijirea fiului său cu handicap, aceasta a chemat o îngrijitoare care să stea cu băiatul. În urma unor apeluri telefonice fără răspuns către îngrijitor din partea tatălui băiatului (care era pe deplin conștient de călătoria în străinătate a fostei sale soții), bărbatul a decis să părăsească imediat Torino și a ajuns la Carnate cu mașina.

Odată ajuns acasă, a bătut în repetate rânduri la ușă fără să primească răspuns. Apoi a chemat carabinierii, care au intervenit imediat și au descoperit corpul fără viață al tânărului de 16 ani întins pe pat. Îngrijitoarea, care părea în stare de șoc, nu a putut răspunde la întrebări și nu este exclus ca ea să nu fi realizat că băiatul a murit. Acesta ar fi putut fi sufocat de spasmele de care suferea din cauza bolii sale.

Vina poate fi atât a îngrijitoarei, cât și a mamei care a angajat-o

 

Procurorul din Monza, Giovanni Marco Santini, a decis să dispună efectuarea unei autopsii pe corpul tânărului de 16 ani pentru a clarifica cauza reală a morții. Magistratul a deschis și un dosar pentru ucidere din culpă, deocamdată imputat unor persoane necunoscute, pentru a stabili cum a murit băiatul, dar mai ales, în acest moment, se dorește să se evalueze dacă minorului i s-a asigurat o îngrijire la domiciliu adecvată, având în vedere gravitatea patologiei sale.

Nu în ultimul rând, se pare că îngrijitorul căruia i-a fost încredințat băiatul nu avea nicio calificare sau competențe specifice pentru a putea asista persoanele cu boli grave. Responsabilitățile care nu pot fi excluse pot cădea și asupra mamei bietului băiat, care și-a încredințat fiul unei persoane nepotrivite pentru a face față urgențelor, conform Il Giorno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel