Italia. Accident rutier mortal pentru o italiancă. Un român este judecat de poliție

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Accident rutier mortal pentru o italiancă. Un român este judecat de poliție / Foto: Unsplash
Italia. Accident rutier mortal pentru o italiancă. Un român este judecat de poliție / Foto: Unsplash

Accident rutier mortal pentru o femeie. Cei doi inculpați, un albanez și un român au pierdut încărcătura dubei, care a ajuns pe mașina femeii, ucigând-o. Familia victimei a fost despăgubită.

Mai multe foi de metal au zburat brusc de la o dubă care trecea și au aterizat chiar pe mașina victimei în mers, lovind-o în față. Rosa Montanari,o italiancă în vârstă de 71 de ani, din Masiera di Bagnacavallo, și-a pierdut viața în timp ce se afla într-o Toyota Rav 4 condusă de soțul ei. Acesta a fost, la rândul său grav rănit, cu un prognostic inițial de 51 de zile.

Cei doi soți se deplasau pe șoseaua de stat Adriatica în direcția Alfonsine spre Ferrara, când a avut loc tragedia.

 

Român, judecat pentru un accident rutier mortal

 

Inculpați pentru omor rutier sunt doi muncitori care se aflau la bordul dubei, un bărbat de origine albaneză de 45 de ani - care va răspunde și pentru fugă de la locul accidentului, întrucât a plecat cu mașina - și un român de 26 de ani. Ieri, în fața judecătorului Andrea Galanti, avocații apărării lor, Domenico Serafino și Nicola Casadio, au cerut un proces abreviat, condiționat de o expertiză privind tijele de legătură care au ținut acele plăci la locul lor, care, potrivit acuzării, au fost prost legate și s-au dovedit a fi rupte.

Expertul Massimiliano La Sala va fi chemat să stabilească dacă acele cabluri erau deja uzate sau nu, dacă acele folii de jgheaburi fuseseră legate în mod corespunzător, inclusiv datorită faptului că în acea zi era un vânt deosebit de puternic. Practic, întrebarea va fi dacă în spatele accidentului a existat neglijență sau dacă cablurile s-au rupt din cauza unui eveniment fortuit și imprevizibil.

De asemenea, la audiere au fost prezenți soțul și fiicele victimei, apărate de avocata Alma Lolli. Rudele nu se vor constitui părți civile, deoarece au fost deja despăgubite pe cale extrajudiciară de către compania de asigurări.

 

Poliția cercetează dacă plăcile de metal au fost asigurate bine de mașină

 

Potrivit reconstituirii procurorului, bărbatul albanez în vârstă de 45 de ani conducea mașina, un "Nissan Nv400". Acesta împreună cu colegul său transporta o încărcătură de material metalic așezată pe caroserie. Dar, în mod evident, acele foi de metal nu au fost fixate corespunzător, astfel că opt foi, fiecare cu o lungime de aproximativ șase metri, cu o greutate totală de 185 de kilograme, au zburat de pe dubă.

"Ploaia" de metal rezultată a lovit frontal Toyota: plăcile au spulberat parbrizul mașinii, iar una a lovit-o pe femeie în față, omorând-o. Soțul ei fusese și el lovit de bucățile de metal, suferind mai multe răni grave.

Potrivit acuzării, bărbatul de 45 de ani, în loc să oprească, a plecat cu mașina și s-a prezentat abia seara la secția de poliție din Lugo. Furgoneta a fost apoi confiscată, iar polițiștii au recuperat mai multe tablă și tubulatură de pe șantier pe o rază de aproximativ o sută de metri (doar trei în apropierea locului accidentului). Unul dintre ele a sărit chiar în curtea unei case, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel