Italia a trimis 2400 de migranți spre Sicilia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Italia a încheiat marţi operaţiunile de evacuare a circa 2.400 de migranţi din centrele de detenţie de pe Insula Lampedusa spre Sicilia, a anunţat agenţia italiană de presă AGI, preluată de AFP.

O ultimă navă de carantină a părăsit Lampedusa marţi cu destinaţia portul sicilian Augusta, potrivit AGI.

Feribotul "SNAV Adriatico, după îmbarcarea a 170 de persoane în această dimineaţă şi cu un total de 330 de persoane, a plecat spre Augusta", a raportat agenţia.

Alte patru nave de carantină, cu un total de aproape 2.400 de migranţi la bord, s-au îndreptat spre Augusta şi alte două porturi siciliene, Palermo şi Trapani.

Cel puţin 220 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate pe două dintre nave, Azzura şi Aurelia, a informat AGI.

Navele au fost trimise spre Lampedusa săptămâna trecută după o întâlnire între premierul italian, Giuseppe Conte, preşedintele conservator al regiunii Sicilia, Nello Musumeci, şi primarul din Lampedusa, Toto Martello.

Înaintea întâlnirii, Toto Martello a criticat vehement "tăcerea îngrozitoare" a guvernului italian în privinţa crizei migranţilor din Lampedusa, ameninţând că "întreaga insulă se declară în grevă" dacă nu este rezolvată problema suprapopulării.

Nello Musumeci a publicat luna trecută un decret ordonând închiderea centrelor pentru migranţi, dar măsura a fost respinsă de Tribunalul Administrativ Regional de la Palermo.

Potrivit AGI, circa 27 de migranţi au mai rămas pe Lampedusa după operaţiune, cărora li s-au alăturat alţi 56 aduşi marţi de trei mici ambarcaţiuni.

Tentativele migranţilor de a traversa Marea Mediterană au crescut cu circa 91% între ianuarie şi iulie 2020, în comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit ONU, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel