Italia a adoptat o lege prin care poate trimite la închisoare și femeile însărcinate sau cu copii mici 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Guvernul de dreapta al Italiei a adoptat joi o serie de măsuri pentru îmbunătățirea securității publice,, permițând judecătorilor să trimită la închisoare femeile însărcinate sau care au copii foarte mici, într-o mișcare care ar ținti de fapt hoții de buzunare și cerșetoria. 

Partidul Liga a cerut de mult timp în coaliție să se renunțe la regula care împiedică trimiterea directă a acestor femei la închisoare, ca parte a campaniei sale împotriva hoților de buzunare străini în transportul public.

În trecut, liderul și viceprim-ministrul adjunct al Ligii anti-imigranți Matteo Salvini a acuzat femeile de etnie romă, spunând că se folosesc de graviditate pentru a evita închisoarea atunci când sunt prinse.

„Aceasta este o bătălie a Ligii pe care stânga a blocat-o în ultimele luni”, a scris Salvini pe Facebook.

Potrivit propunerii, judecătorilor li se va permite să dispună închisoare cu executare pentru astfel de infractori. 

Mișcarea guvernului a atras critici puternice din partea opoziției. Într-o declarație, Alianța Verde-Stânga (AVS) a numit-o un „abuz împotriva femeilor însărcinate și a copiilor lor... care sunt fără vină”.

Măsura a fost inclusă într-un proiect de lege guvernamental supus aprobării de către ambele camere ale parlamentului înainte de a deveni lege.

Blocarea străzilor de ONG-uri va deveni infracțiune

 

Proiectul de lege abordează, de asemenea, activiștii de mediu care au blocat în mod repetat autostrăzile și străzile din întreaga țară pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice, provocând furia șoferilor.

Sursele au spus că astfel de inițiative vor fi tratate ca infracțiuni atunci când sunt „deosebit de ofensatoare și alarmante”. 

Guvernul a decis, de asemenea, să impună prin parlament o reprimare a protestelor deținuților din închisoare și împotriva celor care folosesc minori pentru a cerși bani. De asemenea, a propus pedepse de închisoare mai dure pentru persoanele care amenință sau folosesc violența împotriva polițiștilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel