Italia: 17 generatoare donate pentru refugiații ucraineni de la granița cu România

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia: 17 generatoare donate pentru refugiații ucraineni de la granița cu România / Foto: Unsplash
Italia: 17 generatoare donate pentru refugiații ucraineni de la granița cu România / Foto: Unsplash

A început noua misiune pentru refugiați în orașul românesc Rădăuți, la graniță: grupul de la Forlì, Italia, a trimis 17 generatoare, având în vedere lipsa de energie electrică.

În zona municipiului Rădăuți, în România, a nins, iar temperaturile se situează în prezent între cinci și două grade. Aceasta este destinația misiunii umanitare care a plecat ieri dimineață de la sediul Comitetului împotriva foametei în lume din Forlì.

La primele ore ale dimineții, camionul, pus la dispoziție în mod gratuit de cooperativa Polo Autotrasporti, a fost încărcat cu toate materialele pe care Comitetul și celelalte asociații din cadrul grupării le-au colectat în ultimele săptămâni.

 

Italia donează generatoare de energie electrică pentru refugiații de la graniță cu România

 

Din grup fac parte Caritas Diocesana Forlì Bertinoro, Comitetul pentru lupta împotriva foametei în lume, Crucea Verde Bidente, Formula Servizi Soc. Coop, Protezione Civile di Forlimpopoli, Protezione Civile di Bertinoro, Gruppo di preghiera di Monte Paolo, Polo Autotrasporti Soc. Coop.

În total, au fost încărcate 17000 de kg de produse de primă necesitate pentru evacuații ucraineni, care au fugit după invazia rusă.

Situația din ultimele zile a devenit și mai gravă din cauza sosirii iernii și a lipsei de energie electrică în Ucraina. 17 generatoare de energie electrică destinate diferitelor tabere de refugiați care împânzesc granița cu România sunt pe drum.

"Unsprezece generatoare au fost cumpărate de Comitetul împotriva foametei în lume", explică Graziano Rinaldini, coordonatorul misiunii, "în timp ce celelalte șase au fost luate de Protecția Civilă din Forlimpopoli. Problema a fost să le găsim; practic am cercetat toată Romagna pentru a le recupera. Asta pentru că sosesc comenzi uriașe din Ucraina, care trece prin momente dramatice, tocmai de lipsa de energie electrică", conform presei din Italia.

 

Lipsa de energie electrică, din ce în ce mai greu de suportat de ucraineni

 

Pe lângă generatoare, există pachete întregi de dezinfectanți, în acest caz furnizate de Formula Servizi, biscuiți, sucuri de fructe, cafea, diverse produse alimentare, pături, pulovere și materiale sanitare furnizate de Crucea Verde Bidente.

Încărcătura a fost precedată de voluntarul asociației Il Molino di Bertinoro, Roberto Faccani, pentru a gestiona mai bine descărcarea materialului atât la Rădăuți, cât și la Suceava, în Moldova, a doua oprire a misiunii.

Alte două vehicule, cu opt voluntari de la protecția civilă din Forlimpopoli, Crucea Verde Bidente și Comitetul de Protecție Civilă la bord, vor pleca astăzi la prânz pentru a ajunge împreună cu camionul și pentru a putea descărca în cele două etape. În total, sunt 1.700 de kilometri care separă Forlì de Rădăuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel