Italia. 15 milioane de euro ascunse în pod și îngropate în grădină: O parte din bani proveneau din România; cuplu condamnat la 4 ani de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

15 milioane de euro au fost ascunse în pod și îngropate, în saci și găleți, sub gazonul care înconjoară o cabană din Franciacorta, în Gussago, provincia Brescia din Italia. Cuplul care a ascuns banii a fost condamnat la patru ani de închisoare. O parte din bani ar fi provenit din România.

Giuliano Rossini și Silvia Fornari au ascuns 15 milioane de euro în grădină și în podul casei. Ei au fost condamnați la 4 ni de închisoare pentru fraudă. Inițial, nouă ani fuseseră ceruți pentru maxi-frauda în care fuseseră implicați și fiul și cumnata cuplului din Gussago, potrivit Corierre.

15 milioane de euro ascunse în pod și îngropate în grădină: 4 ani de închisoare pentru un cuplu din Italia

 

În cele din urmă, au scăpat cu o pedeapsă "moderată". Cel puțin în comparație cu suma de bani, în numerar, recuperată acum sub pământ, acum între pereți, acum în pod: adică cincisprezece milioane de euro. Pentru că la finalul procesului desfășurat în formă prescurtată (care prevede o reducere de o treime din pedeapsă) în regim de judecată imediată, Giuliano Rossini, un antreprenor de 46 de ani, și soția sa Silvia Fornari, de 40 de ani, care locuiește în Gussago, au fost condamnați la patru ani de închisoare. Procurorul Claudia Passalacqua ceruse pentru amândoi o pedeapsă mai mult decât dublă: nouă ani, considerând că nu au recuperat încă toată presupusa "comoară" ilicită, în ciuda faptului că au susținut mereu contrariul, negând existența altor conturi curente deschise în cine știe ce paradis fiscal.

În fața gup-ului Christian Colombo, ei au fost acuzați de asociere în vederea comiterii unei serii de infracțiuni fiscale, de la crearea de facturi false în valoare de jumătate de miliard, aparent legate de comerțul cu materiale feroase, până la 93 de milioane de taxe neplătite. Ei au fost arestați în septembrie anul trecut (peste șaptezeci de suspecți), când între Gussago și Brione, în mai multe tranșe, au fost recuperate cincisprezece milioane de euro în numerar, presupus a fi capitalul maxi-evaziunii fiscale gestionate de familie: primii 8,5 au fost găsiți sub pământ în grădina casei lui Giuliano Rossini (singurul încă reținut), alte 1,6 milioane în pod.

Apoi un milion în podul din casa fiului său Emanuele, 22 de ani, din Gussago, condamnat la trei ani, zece luni și douăzeci de zile. În sfârșit, încă 3,5 în două apartamente din Brione. Aceeași pedeapsă ca pentru nepotul său Emanuele s-a aplicat și mătușii sale materne, Marta Fornari (acuzarea ceruse șase ani pentru amândoi). Aceeași pedeapsă a fost aplicată și lui Giuliano Carlo Paganotti.

O parte din bani proveneau din România



Ceilalți patru inculpați - printre care se numără paravane, purtători de cuvânt, antreprenori, titulari de conturi curente și utilizatori de facturi - au primit pedepse mai ușoare: trei ani, o lună și zece zile pentru Federico Boschetto; doi ani și opt luni pentru Marco Pesenti, doi ani pentru Michele Logiudice și pentru Gianluca Dolci. În cele din urmă, doi dintre ei au obținut sentințe de doi ani și trei luni și, respectiv, de trei ani, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Pe scurt, toate pedepsele au fost reduse substanțial la jumătate față de solicitările acuzării. Baza logistică a fraudei ar fi fost sediul societății Rossini din Gussago: acolo ar fi fost creat un lanț de fabrici de hârtie în Italia și în străinătate, cu zeci de conturi, deschise (și închise) în Ungaria, Croația, România, Polonia, Slovacia și China: milioanele în numerar ar fi fost apoi aduse înapoi de către asociați, în parte tot pentru a fi "împărțite" cu complicii. Pentru apărare, toate au fost predate anchetatorilor, care, la rândul lor, nu sunt siguri.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel