Italia. Un MAFIOT din Cosa Nostra, FALIT după ce i-a fost confiscat IMPERIUL

Andreea Cosma |
Data publicării:

Poliţia italiană a anunţat vineri confiscarea unor companii şi bunuri imobiliare în valoare de circa 150 de milioane de euro ale unui om de afaceri sicilian, Andrea Impastato, considerat un exponent al organizaţiei mafiote Cosa Nostra şi aliat în trecut al liderului mafiot Bernardo Provenzano, relatează agenţia EFE.

Procuratura din Palermo a dispus confiscarea acestor active în urma unei investigaţii care a permis reconstituirea patrimoniului de care dispunea Impastato şi pe care acesta şi-l construise prin activităţi ilegale ale Cosa Nostra.

Mafiotul, în vârstă de 72 de ani, îşi construise un adevărat ''imperiu economic'' format din numeroase companii din sectoarele construcţiilor, transportului şi turismului şi care era condus printr-o reţea de interpuşi şi oameni de încredere, potrivit unui comunicat al poliţiei. Printre aceste active se regăseşte şi un complex turistic în localitatea populară San Vito Lo Capo.

Andrea Impastato face parte dintr-o cunoscută dinastie a mafioţilor sicilieni. El este fiul lui Giacomo Impastato, lider al clanului Cinisi, iar fratele său a fost asasinat cu focuri de armă într-o încăierare la Palermo în anul 1981, în perioada ''Anilor de plumb''.

Anchetatorii au descoperit că în trecut Andrea Impastato a menţinut legături cu reprezentanţi importanţi ai Cosa Nostra, cum a fost sângerosul ''şef al şefilor'' Bernardo Provenzano, decedat în 2016, ori Salvatore Lo Piccolo, aflat în prezent în detenţie pe viaţă.

Andrea Impastato a fost arestat în 2020 pentru colaborare cu mafia şi în iunie 2005 a fost condamnat la 4 ani de închisoare plus un an de libertate supravegheată. În prezent el este în libertate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel