Italia. Sfârşit tragic pentru un preot, chiar în faţa a 50 de copii. A căzut de pe o stâncă de la zeci de metri

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: milano.corriere.it
sursa foto: milano.corriere.it

Tragedie în Milano. Un preot în vârstă de 47 de ani a murit pe „cărarea viperelor” de pe platoul Brentonico, într-o scurtă secțiune dotată cu un cablu. Preotul, rezident în Lecco, se afla într-o drumeţie cu un grup de 50 de băieţi, care au scăpat nevătămaţi, scrie milano.corriere.it.

Tragedia a avut loc luni dimineaţă. Vestea a fost dată de reprezentanţii Eparhiei de Milano.

"Don Graziano Gianola, în vârstă de 47 de ani, un preot originar din Premana, Valsassina, vicar într-o parohie din Milano , s-a prăbușit luni dimineață pe „Traseul viperelor”, care este poarta Valentinei către refugiul Graziani, pe platoul 'Brentonico . A murit la spitalul Santa Chiara din Trento: starea lui a fost gravă chiar de la început".

Însoțea aproximativ cincizeci de tineri de la oratoriu când a alunecat pe cea mai expusă secțiune a cărării, echipată cu o frânghie. Tragedia a avut loc la 1500 de metri deasupra nivelului mării. Don Graziano a căzut de pe o stâncă care se prăbușea de-a lungul unei pante de zeci de metri. Transportat cu elicopterul la spital, el a murit după câteva ore.

Condoleanțe la Milano, unde preotul a lucrat în comunitatea pastorală a lui Isus Bunul Păstor din Bovisa și în Premana, unde și-a lăsat mama Marcellina și nouă frați în suferință.

"O Liturghie frumoasă în această dimineață, dar acum este timpul de vacanță la munte cu oratoriul. Brentonico, venim!", au fost ultimele sale cuvinte postate pe reţelele de socializare duminică, înainte de a pleca în Trentino.

Don Graziano a fost hirotonit preot la 12 iunie 2004: după primele sale experiențe în parohiile Buccinasco și Assago, din 2013 a fost vicar paroh în Milano în parohia Santa Maria del Buon Consiglio (din 2014 s-a alăturat parohiei Santi Giovanni e Paolo în pastorala comunitară „Isus Bun Păstor”). 

„Mă alătur chinului familiei, al celor dragi și al comunității sale pastorale - cuvintele arhiepiscopului Mario Delpini - și particip la rugăciune”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel