Italia. Serviciile secrete, în alertă după ce hackerii au atacat platforma de vaccinare din Lazio. Au paralizat toată activitatea

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
centre_de_vaccinare_italia
centre_de_vaccinare_italia

Sistemul informatic din Lazio, a cărui capitală este Roma şi pe care se găseşte platforma pe care cetăţenii trebuie să o acceseze pentru a se programa la vaccinare, a fost duminică victima unui atac informatic, considerat fără precedent în Italia şi care a blocat întregul sistem, relatează luni EFE.

Serviciile secrete italiene cercetează atacul care, potrivit ziarului La Repubblica, ar fi pornit de la un server situat în Germania.

În urma atacului cibernetic a fost paralizată întreaga activitate din regiune, mai ales posibilitatea de a se programa pentru un vaccin, iar campania de vaccinare continuă foarte lent având în vedere că toate datele trebuie înregistrate manual, au explicat responsabili ai departamentului sănătăţii din Lazio.

De asemenea, anchetatorii avertizează că atacul poate ameninţa confidenţialitatea datelor sensibile a aproximativ 70% dintre locuitorii din Roma şi din provinciile învecinate care s-au vaccinat.

Consilierul pe probleme de sănătate al regiunii, Alessio D'Amato, a asigurat că deocamdată nu au fost furate date şi că se lucrează pentru ca toate persoanele să poată fi vaccinate şi să obţină un certificat.

Ziarul La Repubblica informează că hackerii, care au utilizat "un program nu foarte complex pentru a bloca sistemul, nu au avut intenţia de a fura datele a milioane de persoane, ci să saboteze sistemul şi să afecteze reţeaua pentru a provoca daune greu de reparat".

Potrivit unor medii, ei ar fi plasat o cerere de răscumpărare pentru o sumă în bitcoini, ipoteză neconfirmată de anchetatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel