Italia. Români exploataţi pe un şantier din Ussita, recrutaţi de un concetăţean. Angajaţii nu erau lăsaţi să meargă la spital

Andreea Cosma |
Data publicării:

Anchetă de amploare la o firmă de construcţie acuzată că exploata lucrători români la negru în condiţii deplorabile. Investigaţiile au început în 2017, după ce un român care a suferit un accident de muncă pe un şantier din localitatea Ussita nu a fost lăsat să beneficieze de îngrijiri medicale de angajatorul său. Chiar un român, George Carp, îi racola pe muncitori, scrie Ansa.it.

Inspectoratul de Muncă Nucleo dei Carabinieri din Macerata, asistat de personalul Companiei Camerino, a încheiat investigațiile poliției administrative împotriva Europa SRL, o companie de construcții cu sediul în Melegnano (Milano), deţinută de un cetăţean italian.

Firma avea un şantier deschis în Ussita, unde se făceau lucrări pentru casele victimelor cutremurului şi avea 13 angajaţi români, recrutaţi de George Carp.

Din nevoie de bani, muncitorii acceptau condiţii mizere de locuit, program de lucru de dimineaţă până seara târziu, fără zile libere şi plată mult sub cât ar fi trebuit să obţină legal pentru activitatea lor.

Totul a ieşit la iveală în 2017, după ce un angajat român a suferit un accident de muncă pe şantier şi a reclamat la carabinieri că nu a fost lăsat de şefii săi să obţină ajutor medical de urgenţă. De atunci, autorităţile italiene au investigat atent activitatea companiei, care acum trebuie să plătescă ilegalităţile.

Firma trebuie să dea 230 mii euro care însumează plăți omise, contribuții de asigurări sociale și salariile angajaților.

Prima audiere este programată pentru iunie 2021.

Carabinieri del Nil au percheziționat, de asemenea, sediul social al companiei Europa SRL, confiscând bancnote contrafăcute atribuite unei terțe persoane care era titularul contractului de închiriere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel