Israelul își îndeamnă cetățenii să evite Istanbulul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Israelul își îndeamnă cetățenii să evite Istanbulul / Foto: Unsplash
Israelul își îndeamnă cetățenii să evite Istanbulul / Foto: Unsplash

Israelul și-a îndemnat luni cetățenii să evite Istanbulul sau să se întoarcă acasă dacă se află deja acolo, accentuând o recomandare din 30 mai de a nu călători în Turcia din cauza eventualității ca iranienii să răpeasă israelieni aflați în vacanță.

Ministrul de externe Yair Lapid a declarat că un "efort uriaș" al forțelor de securitate israeliene a salvat "vieți israeliene în ultimele săptămâni" și a mulțumit guvernului turc pentru contribuția sa. El nu a oferit mai multe detalii.

 

Turcia a arestat mai mulți suspecți "agenți" ai Gărzilor Revoluționare ale Iranului

 

Un oficial israelian din domeniul securității a declarat pentru Reuters că Turcia a arestat mai mulți suspecți "agenți" ai Gărzilor Revoluționare ale Iranului.

"Facem apel la israelieni să nu zboare la Istanbul - și dacă nu aveți un motiv vital, nu zburați în Turcia. Dacă sunteți deja la Istanbul, întoarceți-vă în Israel cât mai curând posibil", a declarat Lapid într-o declarație televizată.

"Aceste amenințări teroriste îi vizează pe israelienii aflați în vacanță. Selectează, într-un mod aleatoriu, dar deliberat, cetățeni israelieni în vederea răpirii sau uciderii lor", a spus el.

"Vreau, de aici, să transmit un mesaj și iranienilor. Oricine face rău israelienilor nu va scăpa nepedepsit. Brațul lung al Israelului îi va prinde, indiferent unde se află".

Germania reintroduce temporar controalele la granițe

 

Teheranul a promis să riposteze împotriva Israelului

 

Teheranul a promis să riposteze împotriva Israelului, pe care îl consideră vinovat de uciderea, la 22 mai, a lui Hassan Sayad Khodai, un colonel al Corpului Gardienilor Revoluției iraniene, care a fost împușcat mortal la volanul mașinii sale de două persoane aflate pe o motocicletă.

Israelul nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea.

Turcia este o destinație turistică populară pentru israelieni. Cele două țări și-au refăcut legăturile după mai bine de un deceniu de relații tensionate. 

 

Biden merge în Arabia Saudită și Israel

 

Preşedintele american Joe Biden va călători luna viitoare în Arabia Saudită şi Israel, iar Casa Albă intenţionează să anunţe călătoria în această săptămână, potrivit unor surse.

Călătoria lui Biden, care ar urma să aibă loc la jumătatea lunii iulie, ar putea include o întâlnire cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a precizat sursa, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a confirmat că este planificată o călătorie a lui Biden în Israel şi Arabia Saudită. „Nu avem alte detalii ale călătoriei de confirmat, dar vom anunţa de îndată ce le vom avea”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel