Irlanda de Nord: Doi români au furat „din disperare“ telefoane de zeci de mii de lire sterline

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi tineri români sunt acuzați că au furat telefoane mobile de ultimă generație, la scurt timp după ce au ajuns în această țară. Eis e apără afirmând că au făcaut asta din disperare...

Doi tineri români sunt acuzați că au furat telefoane în valoare de peste 25.000 de lire sterline din mai multe magazine de specialitate din Irlanda de Nord. Ei vizau modelele cele mai scumpe, iar spargerile au fost date după doar câteva zile de la intrarea în țară. Potrivit poliției, pe 21 septembrie, acuzații au furat patru modele noi de iPhone 11, chiar înainte de închiderea magazinului din Armagh, potrivit belfasttelegraph.co.uk.

Iulian Marin (20 de ani) și Alejandro Marcu, în vârstă de 18 ani, au fost arestați preventiv pentru trei spargeri, comise între 31 august și 27 septembrie. Marin locuiește în Dublin, de la vârsta de patru ani, iar acum împarte o cameră pentru persoane fără adăpost cu iubita și copilul lor. Marcu a venit în Irlanda pe 19 septembrie – cu opt zile înainte de spargerea din Irlanda de Nord.

Avocata românilor a spus că infracțiunile au fost comise din disperare. „A sosit aici în speranța de a-și face o viață mai bună, nu a avut bani și, în disperare, s-a implicat în activități infracționale”, a motivat avocata. Aceasta a confirmat că Marin a recunoscut două furturi, în timp ce Marcu a recunoscut doar unul. Consilierul a adăugat: "A sosit aici în speranța de a-și face o viață mai bună pentru sine, nu a avut bani și, în disperare, și-a permis să se implice“, l-a apărat avocata pe Marcu. Deși au cerut eliberarea pe cauțiune, judecătorul a decis că ei trebuie să fie cercetați în stare de arest.

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi intrat în magazin și au apucat dispozitivele în timp ce obloanele erau coborâte pe jumătate. „Poliția estimează că valoarea totală a articolelor furate în cele trei incidente, inclusiv daunele aduse sistemelor de securitate, depășesc 25.000 de lire sterline”, a spus anchetatorul.

Ambii bărbați au fost arestați în urma unei spargeri pe care au dat-o și în urma căreia au plecat cu 12.000 de lire sterline.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel