Irlanda de Nord: Detalii noi în cazul pescarului român omorât în bătaie. Tatăl criminalului a recunoscut tot

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ștefan Zaiț, un pescar român de 45 de ani care lucra în Irlanda de Nord, a sfârșit ucis cu brutalitate de un tânăr de 21 de ani, care și-a mărturisit fapta. Tatăl criminalului recunoaște că exista un conflict mai vechi între ei și conaționalul nostru și că l-a amenințat să nu îl denunțe pe fiul său.

Irlandezul Jason Carr, un irlandez de 21 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă la ânceutul acestui an, după ce a pledat vinovat că l-a ucis pe românul Ştefan Zaiţ, în vârstă de 45 de ani. David Brian Carr, tatăl asasinului său, a recunoscut în fața instanței că a mers la Ștefan Zaiț și l-a amenințat să nu îl denunțe la poliție pe fiul său pentru violență. Acesta este acum cercetat pentru complicitate la omor.

Ştefan Zaiţ locuia în Irlanda de Nord de șase ani și lucra la navele de pescuit din portul Ardglass. Poliția a spus că familia românului a fost „devastată" după moartea sa.

Downpatrick Crown Court a constatat că Jason Carr a pledat vinovat pentru uciderea românului. Totodată, Carr a pledat vinovat și că l-a agresat pe român cu două zile înainte de să moară și că i-a furat o sticlă de votcă, adică ziua în care tatăl său spune că a mers să discute cu Ștefan Zaiț pentru a-l amenința să nu depună plângere, potrivit bellfasttelegrapf.co.uk. 

Martor mincinos

 

Cei doi ar fi avut şi un complice, Nicola Goulding, o femeie de 35 de ani care ar fi depus o mărturie mincinoasă potrivit căreia românul avea asupra sa un cuţit cu care a încercat să îl rănească pe tânărul de 21 de ani.

Tragicul evenimen a avut loc în luna mai 2018 atunci când românul a fost atacat de irlandez între 10.30 - 11.00 în apropiere de Downpatrick Road și Strangford Road. Ștefan a fost doborât la pământ, iar englezul l-a lovit puternic de cel puțin cinci ori în cap.  În momentul în care paramedicii au sosit, românul era încă în stare de conștiență și a reușit să-și pronunțe numele. El a leșinat câteva secunde mai târziu. 

 (w670)

Ştefan Zaiț a decedat pe 24 mai, la două zile după ce a fost dus la spital cu răni la nivelul capului, un cheag de sânge la creier și cu maxilarul fracturat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel