Irlanda, copleşită de varianta Delta: "Suntem într-o adevărată cursă contra-cronometru"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile sanitare din Irlanda au confirmat joi că varianta Delta a coronavirusului a devenit predominantă, această variantă reprezentând peste 70% din noile cazuri de COVID-19 din ţară, ceea ce implică ''provocări serioase'' pentru campania de vaccinare, relatează agenţia EFE.

''Suntem într-o adevărată cursă contra-cronometru pentru a menţine nivelurile actuale de imunizare în faţa extinderii variantei Delta'', a declarat directorul Serviciului Naţional de Sănătate irlandez (HSE), Paul Reid.

Conform estimării sale, scenariul cel mai probabil pentru săptămânile următoare este că ritmul creşterii infectării cu această variantă mai contagioasă, detectată prima dată în India, îl va depăşi pe cel al furnizării de vaccinuri.

Responsabilul irlandez a confirmat în acest context că guvernul de la Dublin menţine contactele cu alte ţări, precum România sau Ungaria, pentru a cumpăra din surplusul lor de vaccinuri anti-COVID.

Un purtător de cuvânt al acestui guvern a anunţat pe 2 iulie că Irlanda a convenit ''în principiu'' să cumpere un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 din România.

Irlanda a reuşit până în prezent să vaccineze mai mult de jumătate din populaţia sa adultă de circa 3,8 milioane de persoane. Cu toate acestea, din cauza noii ameninţări a variantei Delta, consilierii ştiinţifici ai guvernului au recomandat joi din nou precauţie în relaxarea restricţiilor antiepidemice începută în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel