Ion Cristoiu nu este impresionat de vizita Papei Francisc: "Nu este istorică. Nu îl ajută cu nimic pe Klaus Iohannis"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Jurnalistul Ion Cristoiu nu se declară foarte impresionat de venirea Papei Francisc înn România, despre care spune că este un "călător" care merge peste tot în lume. Totodată, crede că acest eveniment nu îl ajută în vreun fel pe Klaus Iohannis.

"În primul rând, nu e o vizită istorică. Adevărata vizită istorică a fost cea din 1999 din mai multe motive. În primul rând era o vizită, un efort al catolicilor, prin care Papa de atunci să întindă o mână ortodoxiei și a fost într-adrevăr un eveniment uriaș planetar și istoric deoarece România, țară ortodoxă, sigur nu atât de înverșunat ortodoxă ca Rusia, era aleasă ca teritoriu de vizită și era și o vizită la invitația Patriarhului, deci a fost o vizită religioasă. Prima semnificație. A doua, în 1999, România nu era încă membră UE, sigur că învinsese CDR, adică era considerată, pentru această provincie din Est, un mare eveniment. A venit cineva, în sfârșit în România. Față de momentul anterior, Papa Francisc e un călător a fost și în Liban, și în Guatemala, după părerea mea, nu este o vizită istorică, cel puțin pentru români", a declarat jurnalistul la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu".

Jurnalistul este de părere că vizita Papei Francisc nu îi aduce vreun benefciu lui Klaus Iohannis.

"Eu nu aș interpreta că românii dau, în afară de semnificația mondenă, să zicem, așa mediatică, de o chestiune deosebită. Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic", a mai spus Cristoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel