Ion Cristoiu: Mihai Gâdea, candidatul PSD la prezidențiale. Năstase l-a propus

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Realizatorul TV Mihai Gâdea ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale după ce a fost testat în sondaje de interne de partid și ar putea chiar să câștige, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că testarea lui Mihai Gâdea ca posibil candidat la prezidențiale s-a făcut după modelul Rareș Bogdan, tot realizator TV, nominalizat ulterior cap de listă la PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Din sursele pe care le am eu și vă dau această știre, este, s-ar putea să fie domnul Mihai Gâdea. Se lucrează de mai mult timp, ca și în cazul lui Rareș. Puțină lume știe că în cazul lui Rareș Bogdan s-a lucrat vreo două luni cu sondaje. Sondajele am înțeles că îl dau ca un candidat, care nu e om din PSD. Cred după părerea mea, că invitarea USR-iștilor face parte dintr-o strategie de a-și îmblânzi adversarii. Sigur că dumneavoastră sunteți uimită și vă uitați la mine. Eu cred că va candida și ar putea să și câștige. Este, ca și Rareș Bogdan, el nu este un moderator, jurnalist, dacă ați observat. El la discursuri e mai bun", a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că Mihai Gâdea a fost propus prezidențiabil de fostul premier Adrian Năstase, acesta fiind și scopul vizitei sale de joi, la Guvern, unde s-a întâlnit cu președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

"După părerea mea, domnul Năstase l-a propus și de aia s-a și dus la Viorica Dăncilă. Domnul Năstase a anunțat oficial că ar trebui să fie cineva din societate civilă. După părerea mea, acesta este Mihai Gâdea, se lucrează de mai mult timp la sondaje. Și tot după părerea mea, are foarte mari șanse să câștige, pentru că pe de o parte este patriarhul PSD-iștilor, electoratului PSD. Nu e Tăriceanu. Electoratul PSD nu are încredere în Tăriceanu", a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu a reamintit propunerea sa ca pe listele de la europarlamentare partidele să plaseze vedete pe primele locuri, rețetă care ar putea fi aplicată și la prezidențiale. "Trebuie găsite la cap de liste niște vedete. Eu nu mă refeream la Carmen Avram, mă refeream la Sandra Stoicescu, vedetă. Gâdea nu este perceput numai ca jurnalist, ci și ca un politician cumva", a explicat jurnalistul.

Adrian Năstase s-a aflat joi timp de oră la Palatul Victoria unde a discutat cel mai probabil cu premierul Viorica Dăncilă. El nu a făcut declarații de presă la plecarea de la Guvern. Anterior, Năstase a anunțat, marți, pe blogul său, că alături de fostul senator PSD Octav Cozmâncă și alți actuali și foști lideri ai partidului va constitui un grup de sprijin ca urmare a rezultatelor la alegerile europarlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel