Iohannis spune că sâmbătă a făcut și el un traseu în Bucegi, aproape de locul în care ursul a atacat-o pe Diana Maria 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Klaus Iohannis spune că în weekend a făcut un traseu în munții Bucegi, apropiat de cel în care ursul a atacat o fată de 19 ani. 

Klaus Iohannis se află zilele acestea la Washington, acolo unde se desfășoară summitul NATO. Alături de el s-a deplasat și o delegație de jurnaliști români, care l-au întrebat dacă este mulțumit de ce a rezolvat clasa politică din România în privința urșilor, cu referire la tragedia care a avut loc în Jepii Mici, acolo unde o tânără de 19 ani a fost atacată.

"Da, cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu în Bucegi și apoi să aflu că foarte aproape de locul unde m-am aflat s-a întâmplat acea nenorocire… Îmi pare foarte rău pentru victimă, pentru familia ei. Avem resurse incredibile pe care nu știm să le gestionăm. Clasa politică a reacționat punctual: emoție, ședință de Guvern, în Parlament, iar apoi merge mai departe. 

Dacă vrem să avem un turism sănătos, nu putea să lăsăm ca oamenii să fie omorâți de animale, cum nici animalele nu trebuie omorâte pentru distracție. Trebuie găsită calea de mijloc continuat el. Este evident că avem prea mulți urși, prea multe incidente în care oamenii sunt uciși sau răniți de urși și nu se poate continua în acest stil. Nu sunt vânător sau specialist, dar e nevoie de o măsură legislativă, care să respecte legislația europeană și omul”, a spus Klaus Iohannis. 

Fată atacată de urs în Jepii Mici, în Bucegi

 

Reamintim că o fată de doar 19 ani a fost atacată de un urs tânăr pe un traseu care pornește din Bușteni. Aceasta se afla alături de iubitul ei. Cei doi au apucat să sune la 112, însă totul s-a întâmplat prea rapid. Ursul i-a urmărit timp de câteva minute, după care a atacat. Fata a fost prinsă de picior de urs și a fost apoi trasă în râpă. Iubitul fetei a reușit să se salveze. Acesta a fost găsit rapid de salvamontiști și a fost apoi coborât în Bușteni. 

Traseul este unul marcat, însă nu este recomandat amatorilor. Acesta are numeroase porțiuni abrupte, unde se coboară pe lanțuri. Cu toate acestea, din cauza multelor videoclipuri postate pe rețelele de socializare cu peisajul de pe acest traseu, a devenit foarte cunoscut și este încercat periodic și de persoane fără experiență și care de multe ori nu sunt echipate corespunzător. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel