Iohannis s-a întâlnit cu liberalii. Ce le-a spus despre alegerile europarlamentare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, miercuri, cu liberalii. La întâlnirea cu şeful statului au fost prezenţi Dan Motreanu, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Cristian Buşoi, Gheorghe Falcă, care fac parte din echipa celor 10 liberali care se vor ocupa de campania electorală. 

„Confirm această întâlnire, a avut loc ieri (miercuri - n.r.) după amiază. Am fost împreună cu mai mulţi colegi din conducere. Tematica principală a discuţiei a fost legată de agenda europeană în perioada Preşedinţiei Consiliului UE deţinută de România", a afirmat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă au fost abordate şi subiecte legate de justiţie, cum ar fi recursul compensatoriu, Ludovic Orban a răspuns: „Nu, tematica principală a fost de ce presupune agenda europeană, care sunt priorităţile României, cum putem să susţinem toate demersurile preşedintelui şi noi de la nivelul grupului parlamentar sau din grupul PPE din care facem parte. De asemenea am discutat despre evenimente importante care urmează să aibă loc peste şase luni, cum e evenimentul reuniunea PPE împreună cu Comitetul Regiunilor care va avea loc pe 16 martie. De asemenea, de reuniunea PPE şi în mod evident am discutat în vederea coordonării agendei europene şi unei acţiuni comune în beneficiul României la nivel european".

Citește și Suspendare emisie Realitatea. Iohannis INTERVINE

Conform surselor citate, şeful statului le-a transmis liberalilor că este foarte optimist şi încrezător că vor câştiga atât alegerile europarlamentare, cât şi pe cele prezidenţiale. Cu toate că discuţiile au vizat modul în care privesc campania electorală pentru cele două tururi de scrutin, nu au fost abordate listele candidaţilor la alegerile europene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel