Iohannis, primele declarații după remaniere. Doi miniștrii, REFUZAȚI. ULTIMA ORĂ

Președintele României Klaus Iohannis a făcut marți primele declarații după remanierea Guvernului Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD.

"Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este în continuare înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. Până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele: preşedinţia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministere îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte puţin timp. Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta şi pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această preşedinţie. Trebuie să acţionăm repede", a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat că a emis decretul de remaniere a miniştrilor şi că i-a numit în funcţii pe noii miniştri ai Apărării, Muncii, Economiei, Culturii şi Comunicaţiilor.

"Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului: domnul Leş - ministrul Apărării, domnul Budăi - ministrul Muncii şi al Justiţiei Sociale, domnul Bădălău - ministrul Economiei, domnul Breaz - ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu - ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei - ministrul Tineretului şi Sportului", a spus Iohannis.

Şeful statului a anunţat că depunerea jurământului de învestitură a noilor miniştri va avea loc marţi, la ora 15,30.

Propuneri refuzate: Lia Olguța Vasilescu (ministerul Transporturilor) și Ilan Laufer (Ministerul Dezvoltării).

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy