Klaus Iohannis: Prețurile la alimente, gaze și curent se pot plafona

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Plafonare prețuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că prețurile la alimente, gaze naturale și energie electrică pot fi plafonate.

"Este foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele.

Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se vor plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică, gaze naturale, alimentare cu apă, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență", a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută luni, la Palatul Cotroceni.

"Dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem că severitatea lor e pe măsura gravității perioadei. Începând de azi se instituție starea de urgență pe întreg teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată, decât prin măsuri excepționale care au dovedit că au efecte în țările grav afectate. Aceste măsuri vizează și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți. Oricânt de greu ar fi, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi, celor de lângă noi.

Printre măsurile luate:

-Școlile vor fi închhise pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților. Activitatea din învățământul universitar și preuniversitar se suspendă

-pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la elementele de strictă necesitate, la gaze, alimentare cu apă, carburanți, în limita prețului din ultimele 3 luni dinaintea declarării stării de urgență.

-Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus și a implicațiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul CNSAS", a precizat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel