Iohannis, mesaj după întâlnirea cu românii din SUA: "M-am bucurat. Sunt oameni cu impresionante povești de succes" - FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe Facebook, după întâlnirea cu românii din Statele Unite ale Americii.

"Comunitatea românească din Statele Unite ale Americii este o punte extraordinar de importantă între România și SUA. M-am bucurat să mă întâlnesc ieri seară, la San Francisco, cu membri ai comunității noastre de pe Coasta de Vest. Sunt oameni cu impresionante povești de succes, ambasadori excelenți ai țării noastre în multe domenii, în tehnologie, cultură și arte. Le-am mulțumit tuturor pentru că, și datorită lor, legătura noastră cu Statele Unite este tot mai trainică", a scris Iohannis pe Facebook.

Șeful statului a postat și mai multe fotografii.

klaus-iohannis-romani-sua-2

klaus-iohannis-romani-sua-3

„Este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm”

 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, context în care a afirmat că România este într-o situaţie complicată din cauza războiului din Ucraina, dar că ţara noastră merge bine şi economia este în creştere.

„România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (...) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (...) Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici”, a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că România a primit aproape 2 milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni şi a contribuit la exportul de cereale din Ucraina.

„Până acum, 60% din cerealele ucrainene au fost exportate prin România şi în continuare facem eforturi pentru a creşte acest aport”, a declarat Iohannis.

El a vorbit şi despre criza energetică, apreciind că este îmbucurător că Guvernul a reuşit să menţină preţurile la un nivel rezonabil.

"Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situaţia este complicată”, a mai spus preşedintele Iohannis, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel