Iohannis le cere prefecților fermitate și claritate: "Există un licăr de speranță"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
conferinta_iohannis
conferinta_iohannis

Președintele Klaus Iohannis le cere prefecților fermitate și claritate. „Există un licăr de speranță”, spune Iohannis, referindu-se la apariția unor vaccinuri. Vaccinarea în România va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară.

"Să fiți foarte fermi fiindcă aici nu e vorba de măsuri politice ca să arătăm că știm ce vrem să facem, ci de măsuri de sănătate publică, în joc este viața multor români. Fermitate, claritate până când toată lumea înțelege că aceste măsuri trebuie respectate”, le-a transmis, joi, Iohannis prefecților.

Șeful statului spune că măsurile nu sunt populare, pentru că nimeni nu e fericit dacă i se spune că nu poate să circule noaptea, iar părinții nu se bucură de școala online, „dar aceste măsuri au fost discutate cu specialiștii și toată lumea a fost convinsă că fără aceste măsuri nu putem să mergem mai departe”.

„Aștept fermitate, claritate, implicare totală și o bună comunicare publică. Comunicați măsurile, comunicați ce se întâmplă, dar să nu deveniți sursă de știri panicarde, ar fi o eroare fundamentală. Suntem cu toții foarte îngrijorați, dar nu trebuie să fim panicarzi și să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor”, a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.

Șeful statului a adăugat că „Există un licăr de speranța: au apărut știri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu știm în ce zi, nici măcar în ce săptămână vor fi disponibile, este foarte probabil ca ele să devină posibile în România începând din primul trimestru al anului 2021, în tranșe”.

Vaccinarea va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară, a adăugat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel