Iohannis, în vizită la centrala de la Cernavodă: Putem deveni un exportator net de energie în regiune

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis, în vizită la centrala de la Cernavodă
Iohannis, în vizită la centrala de la Cernavodă

Klaus Iohannis viziteză, azi, Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

"Am ținut în mod special să vin azi aici. Unitatea a asigurat până acum 9% din consumul de energie electrică. România are potențial de a deveni un hub european în domeniul energiei. Putem deveni un exportator net de energie în regiune. Examinăm inclusiv cele mai noi inovații din domeniul energeticii nucleare.

Din păcate în această perioadă ne confruntăm cu o creștere accelerată a prețurilor la energie. Vă spun de pe acum că voi solicita o intervenție convergentă în UE. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată decât prin soluții comune. Pentru România e foarte importantă legea consumatorului vulnerabil, promulgată recent. OUG pentru compensarea facturilor consumatorilor casnici e binevenită. Sunt însă necesare măsuri eficiente. Soluțiile aflate în acest moment pe masa deciziilor trebuie să fie corect argumentate. Atrag atenția autorităților că sunt necesare soluții cu caracter durabil, pentru a nu genera alte probleme mai serioase", a declarat Klaus Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel