Iohannis, despre situaţia din Mali: Avem 120 de militari acolo şi toţi sunt în siguranță

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
presedintele_romaniei_klaus_iohannis
presedintele_romaniei_klaus_iohannis

Președintele Klaus Iohannis susține în aceste momente o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Militarii români aflați în misiunea internațională ONU din Republica Mali (MINUSMA) sunt în siguranță și își desfășoară activitățile conform programului normal, a declarat, în acestă searaă, preşedintele Iohannis, după ce marți această țară a fost scena unei lovituri de stat.

"O mențiune cu privire la situația din Mali. Avem acolo 120 de militari și aș vrea să transmit că sunt în siguranță în acest moment, în ciuda tensiunilor din zonă. Urmărim cu mare atenție evenimentele și suntem să pregătiți să acționăm în consecință dacă va fi cazul", a punctat Iohannis.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM. „Situația este în permanență monitorizată de conducerea Ministerului Apărării Naționale, care este în legătură atât cu militarii detașamentului românesc din Mali, cât și cu Organizația Națiunilor Unite”, asigură MApN, miercuri, într-un comunicat. Detașamentul Carpathian Pumas se află, de la începutul misiunii, în baza ONU Camp Castor, din Gao, aflată la o distanță de peste 1.000 de kilometri de capitala Bamako, acolo unde marți s-a desfășurat lovitura militară de stat.

Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi-a anunţat demisia în direct la televiziune în zorii zilei de miercuri, în urma loviturii de stat militare de marţi, transmite dpa, iar AFP relatează că militarii care au preluat puterea au anunţat în cursul nopţii că doresc să instituie "o tranziţie politică civilă" care să conducă la alegeri generale "într-un interval de timp rezonabil".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel