Iohannis dă asigurări românilor: Nu vor fi majorate taxele și impozitele. Nu sunt de acord cu suprataxarea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis - Nu vor fi majorate taxele și impozitele. Nu sunt de acord cu suprataxarea
Iohannis - Nu vor fi majorate taxele și impozitele. Nu sunt de acord cu suprataxarea

Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles.

Deocamdată este bine să facem diferența între măsurile care se adoptă și se pun în practică. În aceste zile sunt acte normative ale Guvernului care stabilesc ce se va întâmpla cu bugetul anul viitor, cu taxele și impozitele. Sunt discuții politice. Trebuie să vedem situația așa cum este. Avem o coaliție formată din sociali-democrați și liberali. Fiecare încearcă să-și promovezi politicile, bazate pe o anumită doctrină. Dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala. Deocamdată, nu vor fi majorate taxele și impozitele și nu vor fi introduse altele noi. Nu sunt de acord cu suprataxarea, care nu mi se pare utilă. Acum nu se introduce așa ceva. Discuțiile în coaliție vor continua, dar acesta este un lucru bun, natural și sunt bune. S-a ajuns la concluzii rezonabile și până acum Guvernul se mișcă foarte bine, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis,  participă, în perioada 15-16 decembrie 2021, la Summitul Parteneriatului Estic şi la reuniunea Consiliului European, care se vor desfășura la Bruxelles. Cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic va fi prezidat de către Președintele Consiliului European, Charles Michel.

Vor participa, de asemenea, șefii de stat și de guvern ai statelor membre UE, liderii celor cinci state partenere – Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan, respectiv Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

 

Declarație comună, semnată la Summit, va stabili viziunea strategică pentru perioada post-2020 a Parteneriatului Estic 

 

În cadrul Summitului urmează să fie adoptată o Declarație comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post-2020 a Parteneriatului Estic, conform sursei citate. Principalele subiecte incluse pe agenda reuniunii Consiliului European se referă la coordonarea europeană în contextul pandemiei de COVID-19, gestionarea situațiilor de criză și reziliența la acestea, prețurile la energie, securitatea și apărarea Uniunii Europene, aspectele externe ale migrației, relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe situația de la frontierele UE cu Ucraina și Belarus şi pregătirea Summitului UE-Uniunea Africană din februarie 2022.

Klaus Iohannis a participat, luni la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu Prim-miniștrii Sloveniei, Janez Janša, Estoniei, Kaja Kallas, și Letoniei, Krišjānis Kariņš, în pregătirea Summitului Parteneriatului Estic din 15 decembrie 2021 și a reuniunii Consiliului European din 16 decembrie 2021.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel