Iohannis, anunț de ultimă oră: Suntem în valul trei. Sunt foarte îngrijorat. Trebuie eliminate aglomerările

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus iohannis declaratii dabuleni
klaus iohannis declaratii dabuleni

Președintele Klaus Iohannis participă, azi,  în orașul Dăbuleni, județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României, care este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. La campanie participă, alături de Klaus Iohannis, premierul Florin Cîți și mai mulți membri ai Guvernului.

"Setul de măsuri de care dispun autoritățile e cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara și evident campania de vaccinare. Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei, fiindcă suntem în valul trei, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei, este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte în îngrijorat, situația este extrem de serioasă, și fac apel la respectarea restricțiilor și înscrierea la vaccinare.

Situația din București e complicată și cred că e nevoie să se ia măsuri suplimentare, restricții suplimentareSper ca cei din comitetul bucureștean să fie înțelepți. Restricții sunt necesare unde se formează aglomerații, în special în week end, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere pentru magazine și mall-uri. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București e o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare. Sper ca cei din comitetul bucureștean să fie înțelepți. Restricții sunt necesare unde se formează aglomerații, în special în week end, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere pentru magazine și mall-uri", a declarat președintele Iohannis.

 

"Propunerea ministrului Educației e una acceptabilă, contopirea celor două vacanțe"

 

Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București e o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare. S-a creat în ianuarie, februarie impresia că undeva pandemia a trecut, o impresie greșită, autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul de locuri necesare pentru pacienții cu Covid.

Ce se întâmplă cu școlile: deja foarte mulți copii învață online. Dacă numărul de pacienți crește, trebuie intervenit și aici. Cred că propunerea ministrului  Educației e una acceptabilă, contopirea celor două vacanțe. Este complicat, înțelegem acest lucru, pentru părinți, dar cred că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătatea copiilor noștri. În acest weekend vom avea o videoconferință pe tema pandemiei, la nivel european. Pentru România nu dorim o carantină națională, fiindcă nu rezolvă problema și nu e aceeași situație în fiecare localitate. Restricțiile generale rămân în vigoare și acolo unde e nevoie se vor adopta restricții suplimentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel