Ioana Băsescu și Elena Udrea, condamnate la 5 ani, respectiv 8 ani de închisoare

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Elena Udrea a fost condamnată în urmă cu scurt timp la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru luare de mită și instigare la luare de mită. De asemenea, Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare. 

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

Procurorul DNA a cerut la Curtea de Apel Bucureşti, condamnarea Elenei Udrea la 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte) în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

De asemenea, procurorul a cerut 15 ani închisoare pentru Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Dan Andronic a fost achitat.

Ioana Băsescu și Elena Udrea, condamnate la închisoare

Ioana Băsescu a primit două condamnări, urmând să o execute pe cea mai grea, la care se adaugă un spor de pedeapsă, rezultând în final o pedeapsă de 5 ani de închisoare.Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Reamintim că în cazul Ioanei Băsescu, procurorul DNA ceruse o pedeapsă record, de 15 ani de închisoare. 

Deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel