Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro: Plecase în Italia înainte de proces

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Decizie în cazul omului de afaceri Ioan Niculae. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă.

În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

„Decizia a fost dată în urmă cu doar câteva minute astfel că se aștepta pronunțarea de mai bine de trei săptămâni. Curtea de Apel va emite mandatul de executare care va ajunge la Poliție de unde se va pune în executare. Din informațiile pe care le avem, Ioan Nicula ar fi în țară, drept urmare cel mai probabil polițiștii se vor duce la el acasă, asta în cazul în care nu va decide el să se predea", a explicat Ana Bujor, senior editor Antena 3.

Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde se refăcea după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată. Ulterior, el a revenit în țară și a asistat la un meci al echipei de fotbal pe care o patronează, Astra Giurgiu.

Ioan Niculae, cel mai bogat român

 

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat în 2018 în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Procurorul DNA ceruse la sfârșitul lunii ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, adică o pedeapsă ce putea ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior.

În urmă cu opt ani, Ioan Niculae era considerat cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1.7 miliarde de euro. De atunci însă averea a scăzut simțitor, Niculae nemafigurând în top 10.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel