Investiţii masive în presa românească. Bani americani

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Investițiile preconizate vor sprijini mass-media liberă și independentă în România.

Compania Ellaal Goldberg un holding american cu sediul în Washington DC, care este acționarul majoritar al companiei Ellaal Goldberg SA, cu sediul în România, a anunțat că va investi până la 50 de milioane de dolari în mass media din România, din care cel puţin 20 milioane USD în primul an, anunţă businesswire.com.

Astfel, Ellaal Goldberg Corporation a anuntat extinderea sferei investiţiilor în investiţii strategice atât în radio şi televiziune cât si interactive, care sunt in negocieri avansate pentru prima runda de investitii în România şi că este capitalizată pe deplin pentru a încheia primele tranzacţii.

Compania a anunțat, de asemenea, că a finalizat selecția Comitetului Executiv Media bilateral, care analizează obiectivele de investiții și va supraveghea implementarea și impunerea companiei Ellaal Goldberg SA. În aşteptarea unei decizii din Statele Unite, holdingul a anunțat numirea în Consiliul de administrație al lui Cozmin Gusa, CEO și acționar principal al RealitateaTV și acționar în Ellaal Goldberg, SA; Lucian Sarb, care până de curând a fost Chief Content Officer pentru Euronews cu sediul în Lyon, Franța; și Mark Robertson, președintele Potomac Global Advisors, în calitate de membru ex-officio al consiliului de administrație, în numele societății holding. Ultimul membru al Consiliului de Administrație al Statelor Unite este de așteptat să fie anunțat în zilele următoare.

"Aceste investiţii americane în mass-media din România urmăresc de fapt aceste lucruri: libertatea de exprimare şi corelarea cu valorile de tip euro-atlantic care înseamnă, într-adevăr, şi o justiţie îndependentă. Practic, astea vor fi criteriile care vor funcţiona în momentul în care vom avea negocieri cu trusturile de presă interesate. În acest moment, fondul este funcţional, primele tranşe de bani există într-o bancă din Statele Unite. Urmează să fie operaţionale în câteva săptămâni sau luni pentru proiectele pe care noi le vom considera finanţabile în România", a explicat Cozmin Guşă.

Dl Robertson a subliniat importanța acestor investiții iminente de către holdingul american, menționând că "extinderea investiţiilor este o reflectare a oportunităților pe care Consiliul le consideră importante atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere strategic pentru a avea un impact pozitiv în România, impactul acestor investiții se va reflecta asupra menținerii și creșterii unui mediu liber și independent în această regiune importantă".

Compania românească are o experiență de parteneriat cu firma din SUA și este prezentă și pe piața asigurărilor din România printr-un parteneriat cu unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări americane, compania de reasigurări ARCH.

Ellaal Goldberg SA, cu sediul în Târgu Mureș, România, va anunța detaliile tehnice ale tranzacțiilor iminente pe termen scurt, după caz.

Potomac Global Advisors este o companie internațională de consultanță strategică, cu sediul în Washington, DC, oferind clienților mărimea și profunzimea unei rețele globale de afiliați în multe dintre marile orașe din întreaga lume. PGAdvisors se axează în primul rând pe asistarea companiilor și a guvernelor naționale și internaționale pentru a gestiona o rețea complexă de provocări și oportunități transfrontaliere pentru a participa participare la o economie globalizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel