Inundațiile din Pakistan: 33 de milioane de persoane afectate de ploile istorice, spune un ministru

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Inundațiile din Pakistan: 33 de milioane de persoane afectate de ploile istorice, spune un ministru
Inundațiile din Pakistan: 33 de milioane de persoane afectate de ploile istorice, spune un ministru

Peste 33 de milioane de persoane au fost afectate de ploile și inundațiile istorice care au măturat Pakistanul, a declarat pentru Reuters ministrul pentru climă al țării.

Din iunie, peste 900 de persoane au murit în urma ploilor musonice și a inundațiilor care continuă să bată recorduri meteorologice.

Ministrul pakistanez al climei a declarat că guvernul pakistanez se luptă cu un "dezastru umanitar de proporții epice indus de climă".

 

Pakistanul are nevoie de ajutor internațional suplimentar

 

Națiunea, care se confruntă cu dificultăți financiare, a solicitat ajutor internațional suplimentar.

Ministrul climei, Sherry Rehman, a declarat că țara trece acum prin al optulea ciclu musonic "în timp ce, în mod normal, țara are doar trei sau patru cicluri de ploi".

"Procentele de torente de super inundații sunt șocante", a spus ea conform BBC.

De la începutul sezonului estival, mai multe cicluri musonice au lovit Pakistanul, provocând inundații uriașe care au distrus peste 400.000 de locuințe în întreaga țară.

Cel puțin 184.000 de persoane au fost strămutate și au fost nevoite să se evacueze în tabere de ajutorare în acest timp, a declarat joi, în propria actualizare, agenția ONU de ajutorare în caz de dezastre, OCHA (Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare).

 

Aproximativ trei milioane de persoane au fost afectate de dezastrul natural

 

Cu toate acestea, ministrul pakistanez al Planificării și Dezvoltării, Ahsan Iqbal, declarase anterior că aproximativ 30 de milioane de persoane - sau aproximativ 15% din populație - au fost afectate.

Sudul Pakistanului a fost cel mai grav afectat de ploi, în special provincia Sindh, care a primit precipitații de aproape opt ori mai mari decât media lunii august.

Joi, dna Rehman a declarat că autoritățile locale din această regiune au cerut un milion de corturi pentru a găzdui persoanele strămutate.

O femeie care locuiește în Hyderabad, al doilea oraș ca mărime din Sindh, a declarat pentru agenția de știri Reuters: "Locuim într-o ricșă împreună cu copiii noștri pentru că acoperișul casei noastre de lut are scurgeri.

"Unde ne putem duce? Jgheaburile se revarsă, iar curtea noastră este plină de ape uzate. Casele și aleile noastre s-au transformat într-un coș de gunoi plutitor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel