Grecia. Inundații devastatoare în Creta: Un mort și cel puțin două persoane dispărute. „Soția mea este de negăsit“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat a fost găsit mort, iar alte două persoane erau date dispărute sâmbătă, după ce ploile torențiale au provocat inundații majore pe insula grecească Creta, au anunțat echipele de intervenție.

Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, rămăsese blocat în mașina sa în momentul în care ploile au început să cadă în sudul insulei grecești, o populară destinație de vacanță.

Presa locală a raportat pagube importante în satele de la malul mării, unde străzile s-au transformat în râuri care au luat tot ce au găsit în cale.

Potrivit serviciilor de urgență, o femeie a fost rănită ușor când a rămas și ea blocată în mașină.

Grecia. Inundații devastatoare în Creta

 

Serviciul de pompieri a declarat că nouă mașini au fost luate de viitură. Garda de Coastă a fost chemată să participe la căutarea persoanelor dispărute.

Aeroportul Nikos Kazantzakis din Iraklio a rămas închis după ce mai multe zone au fost inundate. Managerul aeroportului, Giorgos Pliakas, a declarat pentru cretapost.gr că, dacă apa nu este îndepărtată, "nimeni nu este în măsură să știe când vor fi reluate zborurile".

În Sitia, în unitatea regională Lasithi din estul regiunii, opt turiști și un paznic au rămas blocați în muzeul arheologic local, în timp ce alte patru persoane au rămas blocate în două mașini, au relatat site-urile locale de știri. 

A fost emis un avertisment la 112 pentru toți locuitorii din unitatea regională Lasithi, care le cere să evite toate deplasările inutile.

Un mort și cel puțin două persoane dispărute 

 

Eforturile de căutare și salvare sunt îngreunate de vânturile de forță 7-8 care suflă în zonă.

De asemenea, opt turiști și un agent de securitate au rămas blocați în Muzeul Arheologic din orașul stațiune de coastă Sitia.

Primarul din Sitia a declarat pentru postul de televiziune Skai: "Situația a scăpat de sub control, iar fenomenele (meteo) din regiune au fost excepționale".

Oamenii de știință spun că schimbările climatice provocate de activitatea umană amplifică fenomenele meteorologice extreme - inclusiv inundațiile, valurile de căldură, secetele observate în mai multe părți ale planetei - și spun că aceste evenimente vor deveni mai frecvente și mai intense.

Un oficial de rang înalt pentru regiunea Heraklion, Nikos Syrigonakis, a îndemnat locuitorii să își limiteze deplasările.

"Aceasta este o zi dificilă", a adăugat el.

UPDATE, 18.30

Locuitorii din Agia Pelagia, Creta, își numără pierderile după devastarea lăsată în urma precipitațiilor abundente care au lovit insula încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, sâmbătă, 15 octombrie.

Printre cei dispăruți se află o femeie a cărei familie trece prin momente dificile, în timp ce se luptă pentru soarta ei.

Potrivit celor descrise de soțul ei, femeia se afla în același vehicul în care a fost găsit cadavrul unui bărbat, care nu a supraviețuit.

Soțul ei a vorbit cu neakriti.gr și a spus că: "Soția mea venise aici în această dimineață cu bărbatul care a fost găsit mort pentru niște lucrări. Nefericitul m-a sunat și mi-a spus că, din cauza condițiilor meteo severe, vor trebui să plece. Dintr-o dată m-a sunat după două minute și mi-a spus că s-au urcat în mașină, dar că nu merge bine pe drum și să ceară ajutor prin 112 pentru că nu aveau semnal bun", descrie soțul femeii dispărute și continuă spunând: "Am venit aici cu fiul meu și am încercat să-i ajutăm, dar în mașină am găsit doar bărbatul mort de care dispăruse soția mea. Îmi doresc să fie în viață, asta e tot ce îmi doresc", spune el cu teamă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel