Inundațiile și furtunile devastatoare continuă să amenințe Italia: Recordul ultimilor 60 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Echipele de intervenţie din Italia căutau, duminică dimineaţă, două persoane date dispărute în urma furtunilor devastatoare şi a viiturilor care au măturat maşini şi poduri şi au inundat numeroase locuinţe, relatează agenţia DPA.

Rapoartele iniţiale ale autorităţilor indică cel puţin două persoane decedate, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA. Majoritatea persoanelor care au fost iniţial date dispărute au fost găsite începând de duminică, însă autorităţile au avertizat asupra posibilităţii producerii unor noi inundaţii.

Aşezările din regiunea Piemont au fost cu precădere afectate, primarul comunei Limone Piemonte, din provincia Cuneo, evocând o ''situaţie catastrofală'' în regiunea sa.

În unele zone din nord-vestul Italiei, cantităţi de precipitaţii precum cele care au căzut de vineri până sâmbătă nu au mai fost înregistrate în ultimii circa 60 de ani, notează DPA, titrează Agerpres.

Sistemul Mose a făcut „o zi istorică“ la Veneția



La Veneţia, sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor Mose s-a confruntat cu primul său test real şi se pare că a funcţionat în mod corespunzător - în ciuda nivelurilor ridicate ale apei, Piaţa San Marco nu a fost inundată. Primarul oraşului Veneţia, Luigi Brugnaro, a vorbit despre o ''zi istorică'' pentru oraşul-lagună. ''În prezenţa unei maree înalte care ar fi inundat oraşul (...) am demonstrat că Mose funcţionează'', a spus edilul într-un comunicat.

Şi sud-estul Franţei a resimţit efectele furtunilor, numeroşi locuitori din regiunea Nisa rămânând izolaţi. Persoanele afectate au primit hrană şi apă.

Premierul francez Jean Castex a declarat că au fost desfăşuraţi militari în zonele afectate şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ''bilanţul final'' al intemperiilor. Sâmbătă, cel puţin opt persoane erau date dispărute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel