Intotero, întâlniri de INFORMARE cu românii din DIASPORA pe tema noilor modalităţi de VOT

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a spus că împreună cu MAE și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente vor demara întâlniri cu românii din diaspora pentru a le prezenta noile modalități de vot, timpii și cum se pot înscrie pentru votul prin corespondență.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a precizat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că, alături de reprezentanți din Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente vor demara întâlniri cu românii din afara granițelor pentru a le fi prezentate modalitățile noi de vot, timpul de vot și cum se pot înscrie pentru votul prin corespondență.

„În cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r), colegii mei din cadrul ministerului vor participa la o întâlnire cu reprezentanții Autorității Electoral Permanente, pentru a vedea calendarul deplasărilor și pasii care trebuiesc făcuți. Vom fi alături de toți colegii din Guvernul României, pentru a încerca și sper eu, să și reușim la o cât mai bună informare pentru ca toți cetățenii români care își doresc să participle la vot să aibă această posibilitate”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Natalia Intotero: "Ar trebui să fie făcut un nou RECENSĂMÂNT"

Ministrul Românilor de Pretutindeni a precizat că s-a bucurat să constate că, de la an la an, interesul românilor privind participarea la vot este tot mai mare.

„Asta îmi dă convingere că indiferent de locul în care aceștia se află în lume, pentru ei România este acolo și sunt foarte interesați de ce se întâmplă acasă, aici în România. În acest an, am participat alături de reprezentanții Parlamentului României la elaborarea noului cod electoral, am deschis o consultare cu românii din afara granițelor”, a mai explicat ministrul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel