Interviu Lazăr. Toader, DEZVĂLUIRE în DIRECT: "E momentul unei schimbări"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Întrebat de interviul pentru ocuparea postului de procuror general al României, Tudorel Toader a precizat, miercuri, că este vremea unei schimbări.

Ministrul Justiției a declarat că este momentul unei schimbări la nivelul Ministerului Public, precizând că la următorul interviu de selecție îl va întreba pe Augustin Lazăr "ce s-a întâmplat în plus ca de data asta să aibă toate atribuțiile procurorului general".

"Din cei 2.560 de procurori, sigur avem foarte mulți procurori onești, de bună credință, care au condiții legale și care poate își doresc să desfășoare activitate managerială la Parchet. Este vremea unei schimbări, aducerii altei generații la nivelul Ministerului Public. Să nu ne imaginăm că unii sunt buni pentru toate funcțiile de conducere din Ministerul Public, iar alții deloc. Comisia a apreciat în unaninimate că niciunul dintre candidați nu are profilul procurorului general european, modern.

Ce am avut de transmis lui Lazăr, i-am transmis azi la interviu. Mai mult de atât nu am ce să îi precizez.

Nu avem o prevedere care să spună că cine a candidat o dată și a fost respins, nu mai poate să candideze pentru a doua oară. Dacă săptămâna viitoare vom avea un nou interviu de selecție, îl voi întreba ce s-a întâmplat în plus ca de data asta să aibă toate atribuțiile procurorului general'', a precizat Tudorel Toader, miercuri seara, în direct la România TV.

Reamintim că astăzi a fost proba interviului, iar Tudorel Toader, împreună cu o serie de specialiști din Ministerul Justiției au evaluat în ordine alfabetică toți candidații. Comisia a stabilit că niciun candidat nu este valid pentru această funcție, iar procedura de selecție se va relua. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel