Interdicții de intrare în țară, în creștere

alegeri
alegeri

În anul 2019, autoritățile elvețiene au emis 118 interdicții de intrare, mai mult ca niciodată. Printre cei afectați se numără islamiști radicali, neo-naziști, membri ai mafiei și spionilor.

Oficiul Federal de Poliție (Fedpol) poate impune interdicții de intrare străinilor periculoși care pun în pericol securitatea internă sau externă a Elveției. Ca și în anii precedenți, majoritatea interdicțiilor de intrare s-au referit la islamiști radicali, potrivit ziarului SonntagsBlick.

În schimb, islamiștilor radicali care dețin un pașaport elvețian nu li se poate emite interdicția de intrare. Dintre cei 92 de jihadiști care au părăsit Elveția pentru Siria sau alte zone de conflict doar 31 dețin un pașaport elvețian. În cazuri extreme, cetățenia unui terorist elvețian în străinătate poate fi retrasă. Până în prezent sunt cunoscute mai puțin de cinci astfel de proceduri..

Numărul interdicțiilor de intrare emise în 2019 a crescut în mare parte datorită accentului pus mai mult pe criminalitatea organizată și supravegherea ilicită.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy