Întâlnire la MAE: Discuții despre comunitatea română din Ucraina între ministrul Ramona Mănescu și ambasadorul Oleksandr Bankov

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, l-a primit, marţi, pe ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, şi a vorbit cu acesta inclusiv despre minoritatea română din ţara vecină.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cadrul întâlnirii au fost analizate stadiul relaţiilor româno-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare, fiind evocate principalele dosare de interes.

Ministrul Ramona Mănescu a reliefat susţinerea României pentru obiectivele de integrare europeană şi euro-atlantică ale Ucrainei, precum şi importanţa avansării procesului de reforme din Ucraina, în baza obligaţiilor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Progresele înregistrate în procesul de reforme contribuie la prosperitatea şi la stabilitatea Ucrainei şi sunt în beneficiul tuturor locuitorilor săi, inclusiv al persoanelor aparţinând minorităţii române'', a mai arătat oficialul român.

La rândul său, ambasadorul Bankov a mulţumit României pentru "poziţia sa consecventă în sprijinul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional şi pentru demersurile susţinute realizate de ţara noastră pentru dezvoltarea durabilă şi consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel