Întâlnire Iohannis-Trump. Președintele României a ajuns la Casa Albă. FOTOGRAFIA anului

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis este primit, la ora transmiterii acestei știri, la Casa Albă, în capitala SUA, Washington D.C., de către omologul său american Donald Trump.

Casa Albă a făcut un anunț oficial prin Twitter despre vizita președintelui României: "În această după-amiază, președintele Donald Trump îl întâmpină la Casa Albă pe președintele Klaus Iohannis din România".

Potrivit agendei prezidențiale, Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare a Casei Albe.

De asemenea, la ora 21:10 cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale.

Vezi video: 

Agenda completă a președintelui României vizează:

„Vizita la Washington D.C., Statele Unite ale Americii
- 21:00 - Sosirea la Casa Albă – Primirea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (ora României)

- Semnarea în Cartea de Onoare (Diplomatic Reception Room)

-21:10 Convorbiri tete-à-tête cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (Biroul Oval) (ora României)

-Convorbiri oficiale (Cabinet Room)”, potrivit anunțului publicat pe site-ul Președinției., potrivit anunțului publicat pe site-ul Președinției.

Pe agenda discuțiilor se află securitatea în zona Mării Negre. Klaus Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

De asemenea, președintele României va transmite președintelui Trump că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afghanistan.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni.

Peședintele Klaus Iohannis va discuta, în cadrul întâlnirii sale de la Washigton cu Donal Trump, și despre securitatea energetică din România și investițiile americane în acest domeniu. SUA sunt îngrijorate în privința dependenței Europei pentru gazele Rusiei.

"Energia este o zonă sensibilă și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională", a spus președintele în discuția informală cu presa din urmă cu câteva zile.

Președintele Klaus Iohannis este primit pentru a doua oară la Casa Albă, după vizita efectuată în iunie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel