Instituție de presă din Austria, atacată după relatările despre cazul uciderii unei fetițe de 13 ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Atac asupra libertății presei: Pentru că nu au fost de acord cu raportările lor, membrii unui grup extremist de stânga au luat cu asalt birourile site-ului austriac de știri „oe24”! Atacatrii au reclamat un „presupus sexism și rasism” în materialele jurnalistice apărute pe site,  după asasinarea lui Leonie, o fată 13 ani.

Pentru protestul lor agresiv, un grup numit WEFA („Wiener Einsatzgruppe Feministische Alarmabteilung”) sau „Alerta Feminista” a pătruns în clădirea instituției media cu bannere și megafon. Potrivit „oe24”, 20 de protestatro au fost implicați marți după-amiază în acțiunea de tulburare.

Motivul atacului: presupusul „sexism și rasism” în reportajul postului de televiziune după asasinarea Leonie, în vârstă de 13 ani, un caz de crimă înfricoșător: pe 26 iunie,  patru solicitanți de azil afgan, cu vârtste între 16-23 de ani au drogat-p, au abuzat-o sexual, sufocat-o și apoi au abandonat-o pe Leonie moartă pe marginea drumului. Trei suspecți sunt acum arestați, un al patrulea este pe fugă.

Ceea ce îi deranjează pe radicalii care au acționat pentru presupusa motivație feministă: site-ul „oe24” a denumit naționalitatea afgană a autorilor și au distribuit pliante cu apeluri feministe și anti-homofobe.

O femeie furioasă a strigat: „Ne-am obosit atât de mult după fiecare Femicid (n.r uciderea femeilor din motive de gen) Trebuie să citim că toată această violență este importată”. Și mai departe: „Ești orb și prea laș pentru a-ți respecta și a reflecta asupra propriei violențe.” 

Un angajat „oe24” le-a contrat pe activiste și, ulterior, a izbucnit o luptă în care s-au dat mai mulți pumni. Radiodifuzorul a anunțat că mai mulți angajați femei au fost „atacați fizic”, dar nu au fost răniți.

„Condamnăm cu tărie această intruziune violentă a extremiștilor asupra libertății mass-media. Nu vom lăsa pe nimeni să ne împiedice articolele critice. Cerem cele mai stricte măsuri din partea Executivului”, a declarat redactorul-șef al „Oe24”, Niki Fellnee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel