Instanța, decizie pentru spioana româncă Carina Țurcan

Narcis Popa |
Data publicării:

Judecătoria Lefortovo din Moscova a prelungit, până în data de 14 februarie, arestul Carinei Ţurcan, acuzată de spionaj, relatează vineri Sputniknews.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova şi fostă membră a Consiliului de administraţie al companiei ruse Inter RAO, a fost arestată pe 15 iunie în Federaţia Rusă sub acuzaţia de spionaj în favoarea României şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse o suspectează că ar fi transmis informaţii cu caracter confidenţial serviciilor speciale din România.

Potrivit datelor anchetei la care face referire Sputniknews, în aprilie 2015 Carina Ţurcan a obţinut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activităţii unor companii pe plan internaţional. Potrivit acuzării, în septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informaţii din Republica Moldova.

Conform fişei sale biografice prezentate de presa rusă, Carina Ţurcan are 43 de ani, este absolventă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM) şi a Consorţiului Spaniol de Universităţi IUP (MBA). A fost membră a Consiliului de administraţie al Inter RAO din 2012, iar anterior a condus diviziunea "Moldova, Ucraina, România'' din cadrul acestei societăţi.

Iniţial a fost anunţat că ea deţine cetăţeniile română, rusă şi moldovenească, însă potrivit Serviciului de Presă al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Carina Ţurcan nu mai este cetăţean al republicii din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel