Înșelătoria „pachetul“. Atenție la aceste mesaje și nu le deschideți!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mai mulți români au reclamat în ultimele ore, la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), că au primit SMS-uri dubioase, de la numere din străinătate sau din România, în care sunt invitaţi să-şi verifice „statusul coletului”. Autoritățile avertizază: Nu deschideți link-urile atașate.

Un nou val de înșelăciuni prin SMS: clienții primesc mesaje în care sunt inserate linkuri dubioase care de obicei au legătură cu pachetele comandate online. Mesajele sunt atât de bine concepute încât par legitime și nu puțini sunt cei care au căzut în plasa atacatorilor.

Mai mulți utilizatori au notificat în cursul zilei de azi CERT-RO cu privire la primirea unor SMS-uri dubioase, de la numere din străinătate sau din România, în care erau invitați să-și verifice status-ul coletului. Este o metodă folosită de atacatori pentru a determina utilizatorii să acceseze acel link.

NU apăsați pe link-uri primite din surse necunoscute! Există posibilitatea să vă infectați dispozitivul cu malware. NU furnizați date personale, financiare sau de autentificare, după accesarea unor astfel de link-uri! Folosiți o soluție de securitate pentru mobil, pentru prevenirea infectării dispozitivului, sau un instrument disponibil gratis online, pentru scanarea URL-urilor suspecte, precum VirusTotal.

Pe dispozitivele mobile utilizate, activați opțiunea de verificare a securității aplicațiilor instalate și de blocare a celor din surse necunoscute. Campania malițioasă poate suferi modificări, așa cum am observat în alte cazuri, și poate folosi ca momeală și alte domenii, nu doar serviciile de curierat.

2. -imagine fara descriere- (mesaj.png)

Dacă ați căzut victimă unei tentative de fraudă online, contactați numărul  de urgență 1911. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel