Expoziție despre Revoluția română în Camera Deputaţilor din Roma

StiriDiaspora Team / 10 dec 2019, 23:56 Salveaza PDF Comentarii
Piata Universitatii - Troita eroi cazuti revolutie
Piata Universitatii - Troita eroi cazuti revolutie

Ambasada României în Republica Italiană va inaugura, pe data de 11 decembrie 2019, expoziţia "Instant Replay - Una rivoluzione da moviola".

Expoziţie inedită dedicată Revoluţiei Române din decembrie 1989, va fi găzduită de Camera Deputaţilor din Roma 11-13 decembrie 2019

Expoziţia conţine imagini tv care au fost transmise la principalele televiziuni italiene în timpul evenimentelor din 1989 din România şi este realizată cu sprijinul RAI Teche şi al Televiziunii Române.

Rolul televiziunii, şi în general al presei, în desfăşurarea Revoluţiei Române se va afla, de asemenea, în centrul conferinţei "Pentru a nu pierde sensul libertăţii: România 1989, o revoluţie în direct", organizată cu acest prilej de către Ambasada României în Republica Italiană, Ambasada României în Republica Federală Germană şi Camera Deputaţilor din Parlamentul italian, cu sprijinul Accademia di Romania in Roma, transmite Agerpres.

Printre cei care vor interveni în cadrul conferinţei se numără politicieni şi foşti jurnalişti care au fost direct implicaţi în evenimentele din decembrie 1989, sau a căror activitate politică a fost marcată indirect de acele evenimente. Astfel, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, fost jurnalist la Radio Europa Liberă în acea perioadă, va susţine prelegerea cu titlul: "Revoluţia română între est şi vest - mărturiile unui ambasador". Amintirile din revoluţia din decembrie 1989 vor constitui de asemenea punctul focal al intervenţiei senatorului italian Paolo Romani, fost trimis special al trustului Mediaset la Bucureşti în timpul revoluţiei. Vor mai interveni senatorii Stefania Craxi, Pier Ferdinando Casini, deputatul Fucsia Fitzgerald Nissoli şi ambasadorul României în Italia, George Bologan.

Iniţiativa se înscrie în seria evenimentelor organizate de Ambasadă în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, pentru cultivarea memoriei istorice şi în semn de recunoştinţă pentru cei care au luptat, chiar şi cu sacrificiul vieţii, pentru ca poporul român să fie liber şi demn, capabil să îşi hotărască propriul destin.

Expoziţia va putea fi vizitată în zilele de 12 şi 13 decembrie, între orele 10.00 şi 18.00 (ultima intrare la ora 17.30), în Complesso di Vicolo Valdina, Camera Deputaţilor (Piazza in Campo Marzio, 42).
[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy