Îngrijitoarele și menajerele din Italia, CREȘTERI salariale de la 1 octombrie și de la 1 ianuarie 2021

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O parte din personalul casnic din Italia va primi salariu majorat începând cu 01 octombrie, o nouă creștere fiind programată pentru 01 ianuarie 2021.

Vești bune pentru îngrijitoarele, bonele sau menajerele românce din Italia. Noul Contrat Colectiv de Muncă (CCNL), aprobat pe 08 septembrie, prevede creșteri salariale cu modificări aplicate în funcție de nivelul și sarcinile îndeplinite. Măriri se vor aplica în două etape: de la data de 1 octombrie pentru anumite categorii de lucrători, urmând mai apoi, ca de la 1 ianuarie 2012, să fie actualizate noile tabele retributive.

Noul contract a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2020, cu două termene diferite pentru noile tabele retributive. Creșterile salariale vizează exclusiv doar unele categorii specifice de lucrători casnici

Acestea sunt: bonele cu nivelul de încadrare BS (B Super), care asistă copiii cu vârsta de până la 6 ani, în favoarea cărora se acordă o indemnizație de 115,76 euro pe lună. Totodata, pentru îngrijitoarele (acum numite "asistente familiale") încadrate cu CS (C Super) și DS (D Super), este prevăzută o indemnizație de 100 de euro.

Potrivit modificărilor CCNL, o ușoară creștere a salariul se va înregistra toate categoriile de lucrători casnici, începând de la 1 ianuarie 2021, relatează money.it.

Iată cum vor arăta noile salarii pentru lucrătorii casnici în vigoare de la 1 ianuarie 2021:

ingrijitoare salariu italia

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel