Îngrijitoare româncă în Austria, condamnată după ce a furat o comoară de 30.000 de euro: „Îmi pare rău! Aveam datorii mari“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă în vârstă de 37 de ani a fost condamnată, la Graz, la nouă luni de închisoare, pentru furt calificat. În timpul activității sale de îngrijitoare, aceasta ar fi furat obiecte de valoare și bani în valoare de aproximativ 30.000 de euro. Sentința nu este definitivă.

O îngrijitoare româncă, care ar fi furat obiecte de valoare și bani în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost condamnată miercurea a trecută la Tribunalul penal regional din Graz, la nouă luni de închisoare condiționată, cu o perioadă de probă de trei ani, pentru furt în formă continuată.

Românca în vârstă de 37 de ani a explicat că a folosit banii pentru datorii. Ea a făcut o mărturisire cuprinzătoare și plină de remușcări. Sentința nu este definitivă.

Îngrijitoarea a furat averea în ziua în care bătrâna a murit

 

Inculpata a îngrijit o femeie în vârstă în Kirchenviertel, în Styria, între august 2021 și decembrie 2021. Pentru a-și plăti datoriile de aproximativ 50.000 de euro, aceasta a furat ducați de aur (n.r. monede vechi), lingouri de aur, bijuterii, monede de argint și numerar în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro din casa femeii, acum decedată, în ultima zi de muncă a acesteia.

Îngrijitoarea a vândut apoi obiectele de valoare pentru aproximativ 9.000 de euro în România. Împreună cu banii lichizi în valoare totală de aproximativ 2.000 de euro, ea a achitat aproximativ 11.000 de euro din datoriile sale.

"Mă simt vinovată", a declarat femeia de 37 de ani în fața judecătoarei Elisabeth Juschitz. De asemenea, ea a luat cu ea la proces 500 de euro ca despăgubire pentru prejudiciu. Avocatul ei a cerut judecătoarei o pedeapsă mai blândă. Aceasta a considerat că cei 500 de euro, mărturisirea acuzatei și buna sa reputație sunt factori atenuanți. Cu toate acestea, judecătoarea a explicat că valoarea infracțiunii și exploatarea poziției sale de încredere au fost factori agravanți.

Întrucât inculpata, care lucrează în prezent ca îngrijitoare 24 de ore din 24 în Germania, are încă datorii private de aproximativ 8.000 de euro, judecătoarea a renunțat la amendă, dar a declarat că cei 11.000 de euro trebuie să fie confiscați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel