Informații IMPORTANTE pentru românii din Germania. Ce au voie polițiștii să facă în timpul unui control

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Erich Mocanu le transmite românilor care locuiesc în Germania ce trebuie să facă atunci când sunt opriți de poliție. Mai mult decât atât, românii trebuie să își cunoască drepturile, dar și cum ar trebui să se comporporte polițiștii germani în timpul unui control. 

"Germania: Ce are voie poliția să facă în timpul controlului unei persoane?

De asemenea, poliția este legată de o varietate de legi în acțiunile lor. Este întotdeauna util să știți cât de departe este permis polițiștilor să acționeze în acțiunile lor. Multe măsuri ale poliției rămân fără consecințe; Protecția legală poate fi făcută după acțiunea lor. La festivalurile populare, la aeroport sau în drum spre o demonstrație: inspecțiile poliției au loc adesea fără să ști de ce. Când acest lucru este legal și când nu, trebuie verificat cu atenție. Aproape de fiecare dată când polițiștii acționează, acest lucru afectează drepturile fundamentale ale celor afectați. O astfel de intervenție necesită o bază legală. Aceasta este prescrisă de Legea fundamentală prin statul de drept. Poliția este in sarcina landurilor. Toate bazele așa-numitei activități preventive ale poliției se găsesc prin urmare în legile poliției respective.

De asemenea, în contextul investigării crimelor deja comise, oamenii pot fi opriți și interogați. „Carte de identitate vă rog” - Buletinul Nucleul controlului este identificarea. O identificare, de exemplu, în conformitate cu § 12 Legea poliției din Nord-Westfalia, poate fi făcută numai pentru a evita amenințarea sau suspiciunea unei infracțiuni. Conceptul suspiciunii este totuși larg. Aceasta poate include faptul că este într-un loc în care sunt organizate și pregătite infracțiuni în sensul cel mai larg. Nu este necesară o suspiciune concretă împotriva individului. De aceea, termenul de „control al persoanelor” este comun. „Carte de identitate vă rog” - cec de identitate Nucleul controlului este identificarea.

O identificare, de exemplu, în conformitate cu § 12 Legea poliției din landul Nord-Westfalia, poate fi făcută numai pentru a evita o amenințare sau suspiciunea unei infracțiuni. Verificările de identitate care nu sunt suspectate au loc în zone legate de traficul de droguri, prostituție sau infracțiune, în general, de exemplu în raioanele gării. Dar și în aeroporturi și evenimente sportive pot fi controale. Un caz special este suspiciunea de încălcare a reglementărilor de ședere, adică în special în apropierea frontierei. Legile individuale ale poliției, precum cele din Bavaria, își creează propriile standarde de autorizare pentru zonele apropiate de graniță. În Bavaria, combaterea criminalității transfrontaliere poate fi făcută până la o distanță de 30 km față de granița externă germană. În cazul în care există un pericol sau o suspiciune, verificarea identității se va limita, de regulă, la comparația unui ID oficial al fotografiei. Problemele apar atunci când se refuzată predarea documentului de identitate sau nu este la persoana. Semnificativ mai incisiv - Percheziția Dacă poliția are o suspiciune, atunci poate ca pe lângă sa identifice identitatea, să si percheziționeze o persoană.

 

Percheziția mașinii

 

Un caz clasic de astfel de căutări este dat fanilor sportivi sau participanților la demonstrații atunci când obiectele interzise trebuie ținute departe de întâlniri. Dar chiar și cu propria neputință (beție totală etc.), poate fi necesară căutarea persoanei în cauză. Acest lucru este valabil mai ales atunci când căutarea este pentru controlul identității. Chiar și scoaterea și deschiderea poșetei pentru a ajunge la cartea de identitate, este o căutare. Reglat în mod special în legile landurilor, este „căutare de lucruri”, există autorizația de a percheziționa nu numai o persoană, ci și obiectele. Aceasta include în special mașina. Ce poate fi întrebat? Deci, scopul fiecărui control al persoanei este în principal identificarea. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă nu există o suspiciune deosebit de gravă, nu există alte cercetări. Prin urmare, nu trebuie răspuns la întrebarea de unde vii, ce obiectiv ai, unde mergi, etc. Un refuz de informații la astfel de întrebări nu trebuie să aibă consecințe negative. Dacă, pe de altă parte, refuzați informațiile cerute de lege și dacă nu aveți alte mijloace fiabile de a vă identifica, poliția poate lua măsuri suplimentare. În mod clasic, aceasta include captarea amprentelor digitale și a pozei de identificare. Pentru aceasta metoda, este nevoie sa va duca la sediul Politiei, cea ce nu se prea aplica doar in cazurile, dacă nu există altă modalitate de a stabili identitatea fără îndoială.

Important: cel târziu la cerere, trebuie menționat motivul măsurilor luate de politie. Protecția legală împotriva acțiunilor poliției Toate aceste măsuri au un lucru în comun: acestea se terminat rapid. Rezistența puternică ajuta în foarte puține cazuri, deoarece acest lucru poate avea consecințe grave. Dacă poliția a acționat asupra faptelor și cu o suspiciune suficientă și a acționat în conformitate cu standardele respective, comportamentul lor este legal. Acest lucru poate fi greu de recunoscut pentru persoana în cauză. Așa cum am menționat mai sus, propriul comportament poate fi mai puțin responsabil pentru control decât locul în care va aflați. Dacă cineva se simte rănit în drepturile sale printr-o măsură de poliție, în special prin ceva profund, cum ar fi o căutare sau punerea în aplicare a măsurilor de identificare, atunci protecția legală poate fi solicitată ulterior. În acest caz, merită să solicitați ajutor juridic.

(Avocat) În cazuri extreme, cererile de răspundere de stat nu sunt excluse. Cu toate acestea, se poate depune o plângere la Curtea de Administrație că acțiunea Polițiștilor nu au fost justificate. Chiar dacă se teme că o astfel de intervenție se poate repeta în viitorul apropiat, poate fi necesară protecția legală. Acest lucru este valabil mai ales când „Profilul rasial”, adică suspiciunea datorată caracteristicilor precum culoarea pielii, sunt pe primele planuri", spune Erich Mocanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel