Incidentul rutier din Berlin, un act deliberat: „Un atac, avem de-a face cu un criminal“. Șoferul a fost arestat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autorul incidentului rutier din Berlin a fost plasat în arest preventiv, miercuri după-amiază, după ce autorităţile germane au găsit o scrisoare de revendicare a atacului cu vehicul, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

"Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac, avem de-a face cu un criminal", a declarat un membru al comisiei de investigaţie.

În maşina cu care a fost comis atacul a fost găsită o scrisoare de revendicare, au afirmat surse citate de publicaţia Bild.

Şoferul vehiculului, un german de origine armeană în vârstă de 29 de ani, a fost plasat în arest preventiv, după ce iniţial era doar reţinut.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, analizând mai multe ipoteze.

Incidentul rutier a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin. Un individ a lovit cu un autoturism un grup de pietoni, miercuri înainte de prânz, pe strada Tauentzien. Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului, şase fiind în stare gravă. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe fiind în stare de şoc.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe. Pe durata operaţiunilor de evacuare a autoturismului din magazinul în care s-a oprit după ce a lovit pietonii, autorităţile au dispus, ca măsură de precauţie, evacuarea unui centru comercial şi a clădirilor învecinate, potrivit Mediafax.

Vezi și: Germania. Un șofer a intrat cu mașina în mulțime, la Berlin: Cel puțin o persoană a murit

 

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite după ce un vehicul a lovit un grup de persoane, în Berlin, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane.

Incidentul rutier a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin. Un individ a lovit cu un autoturism un grup de pietoni, pe strada Tauentzien.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe fiind în stare de şoc.

„În acest moment, nu ştim dacă a fost un act intenţionat sau un accident", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin, Thilo Cablitz, citat de revista Focus.

Şoferul maşinii a fost imobilizat şi reţinut de forţele de ordine.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe. Anchetatorii încearcă să clarifice circumstanţele în care s-a produs incidentul rutier.

Incidentul s-a petrecut în zona atacului terorist din 2016

 

Vlad Drăghicescu, corespondentul Antena 3 la Berlin, menționează că incidentul de miercuri a avut loc în aceeași zonă în care, în 2016, s-a produs un atac terorist soldat cu 12 morți și 70 de răniți.

"Este o zonă foarte frecventată. Un elicopter a aterizat în zonă pentru a-i prelua pe răniți.

Mașina implicată în incident, de mici dimensiuni, a rămas blocată în vitrina unei parfumerii.

Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel